Shutterstock

14:18 Iće i piće 0

Informer | 06. 02. 2016.

ŠTA DANAS ZA RUČAK? Svinjetina s jabukama

Sočno pečenje služite uz omiljeni sos i bareni pirinač

Sastojci:
1,5 kg svinjskog buta
dve glavice crnog luka
tri jabuke
dve kašike senfa
dve kašike meda
250 g slanine
so, biber
ruzmarin
maslinovo ulje


Meso zasecite na nekoliko mesta i u svako udubljenje stavite malo senfa i po krišku jabuke. Posolite i pobiberite, pa meso premažite medom. U nauljenu tepsiju stavite slaninu isečenu na kriške, zatim crni luk isečen na kolutove, pa preko toga stavite meso. Sitno iseckan ruzmarin pospite preko mesa. Sve prekrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko dva sata. Skinite foliju i pecite još 30 minuta. Gotovo meso isecite na kriške i služite uz omiljeni sos i bareni pirinač.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]