Shutterstock

22:24 Iće i piće 0

zadovoljna.hr/informer.rs | 17. 02. 2016.

PRSTE DA POLIŽETE Trikovi za kuvanje testenine!

Ukusna pasta je jedan od najzahvalnijih obroka jer može lako i brzo da se spremi.

Ali, da biste bili majstor i kada je testenina u pitanju, ipak bi trebalo da znate nekoliko "caka".

Često se dešava da za kuvanje testenine uzmemo manju posudu, što je pogrešno! Testenina bi trebalo da se kuva u većoj posudu sa puno vode. Ako ne stavite dovoljno vode, biće lepljiva.

OPREZNO SA SOLJU

Vodu treba da posolite tek kada provri, nikako ne ranije. Tako će testenina bolje da upije so.

ZABORAVITE NA ULJE

Mnogi na početku kuvanja stavljaju ulje u vodu jer misle da testenina onda neće biti lepljiva. Problem eventualne lepljivosti rešićete tako što ćete testeninu redovno da mešate tokom kuvanja. Izbegavajte dodavanje ulja jer postoji mogućnost da se tako na testenini stvori masni sloj.

NE ISPIRATI TESTENINU

Kada po završetku kuvanja isperemo testeninu, ustvari isperemo sav ukus sa nje i prirodni skrob.

NE BACAJTE VODU

Vodu u kojoj se testenina kuvala iskoristite za sos koji želite da poslužite. Ta voda je puna skroba i doprineće da se sos bolje zgusne. Dakle, nemojte da dodajete brašno ili zapršku, piše Zadovoljna.dnevnik.hr.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]