• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.03.2016

15:12

SLATKI ZALOGAJI Kocke sa kupinama

Recepti

SLATKI ZALOGAJI Kocke sa kupinama

Podeli vest

Poslastica koju će obožavati ljubitelji malina

Sastojci:
za koru i preliv

šolja i po brašna

tri četvrtine šolje šećera
malo soli
korica pola limuna
tri četvrtine šolje kockica hladnog putera

za fil
dva jajeta
šolja šećera
pola šolje kisele pavlake
šest kašika brašna
malo soli
sok od pola limuna
kašika vanila ekstrakta
tri šolje zamrznutih kupina


Izmešajte brašno, so, šećer i limunovu koricu za koru. Puter isečen na kockice dodajte u suve sastojke i sve dobro utrljajte rukama da dobijete mrvice. Tri šolje ove smese ostavite za preliv, a ostatak ravnomerno rasporedite u kalup i utisnite rukama. Stavite koru u rernu da se peče oko 15 minuta na 170 stepeni.
Za fil izmešajte jaja, šećer, kiselu pavlaku, brašno, so, limunov sok i vanilu, pa sve dobro izmešajte žicom za mućenje da dobijete glatku smesu bez grudvica. Na kraju polako umešajte kupine. Fil prelijte preko pečene kore, a po vrhu ravnomerno rasporedite preostale mrvice i pecite u rerni oko 50 minuta.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija