• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.03.2016

20:38

SVILENA PITA: Hit poslastica među Francuzima!

Recepti

SVILENA PITA: Hit poslastica među Francuzima!

Podeli vest

Slatkiš kom niko neće moći da odoli

Za koru:
185 g krekera
1/4 šolje šećera
pola kašičice cimeta

6 kašika putera
1/4 šolje vode
ZA KREM:
110 g čokolade za kuvanje
kašičica čistog ekstrakta vanile
kašičica espreso praha
šolja rashlađene slatke pavlake
70 g putera
šolja šećera
3 jajeta

1. Krekere dobro izmrvite - trebalo bi da dobijete 2 šolje mrvica. Otopljeni puter dodajte krekerima, ubacite i šećer i cimet i dobro izmešajte. Ukoliko je potrebno dodajte vode. Smesa treba da je kompaktna - da se ne raspada kada je stisnete u šaci.

2. Obložite okruglu tepsiju (prečnika oko 23 cm) smesom i stavite je da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 190 C. Pecite 8 do 10 minuta, pa ostavite sa strane da se ohladi.

3. Pripremite krem: Otopite čokoladu na šporetu na srednjoj temperaturi, umešajte vanilu i espreso prah, pa ostavite sa strane da se ohladi. U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrstu smesu. Pokrijte i stavite u frižider.

4. Mutite puter mikserom minut-dva, dodajte šećer i nastavite da mutite dok ne dobijete izdašnu smesu, 3 do 5 minuta. U to sve ubacite i rashlađenu otopljenu čokoladnu smesu, nastavite da mutite, dodajte u to 2 jajeta i sve miksujte 3 minuta na srednjoj jačini. Ubacite još jedno jaje i mutite još 3 minuta dok ne dobijete svilenu smesu.

5. Rashlađenu, izmućenu slatku pavlaku dodajte čokoladnoj smesi, sve lagano sjedinite kašikom. Dobijeni penasti krem rasporedite preko kore. Sve stavite u frižider na najmanje 2 sata, a poželjno je i preko noći.

6. Sledećeg dana ukrasite sa malo šlaga i spremna je za služenje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija