Shutterstock

12:27 Iće i piće 0

informer.rs | 08. 04. 2016.

SLANE ĐAKONIJE Njoke od maskarponea s pestom

Ukusno i brzo za pripremu

Sastojci:
100 g parmezana
350 g sira maskarpone
dva jajeta
300 g običnog brašna
majčina dušica
so, biber
maslinovo ulje
maslac
za pesto
parmezan
maslinovo ulje
pinjole
vezica svežeg bosiljka
rukola

Narendajte parmezan i ubacite ga u posudu. Dodajte maskarpone, jaja, brašno, majčinu dušicu, so i biber. Promešajte i stavite na dasku. Napravite kuglu i podelite je na tri dela, pa od njih oblikujte valjke. Isecite u jastučaste oblike. Pržite ih na maslinovom ulju dva-tri minuta sa svake strane. Na kraju im dodajte malo maslaca. Za pesto stavite parmezan i maslinovo ulje u blender. Dodajte pinjole i bosiljak, izblendirajte i tom smesom prelijte njoke. Na kraju možete dodati svežu rukolu i sve zajedno promešati.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]