Public

10:30 Iće i piće 0

informer.rs | 22. 04. 2016.

DOMAĆICA! Uštipci od karfiola i sira!

Ne znate šta da napravite za jelo?

Sastojci:


glavica karfiola
dve kašike kajmaka
dve kašike putera
četiri belanceta
1/3 šolje narendanog sira
ulje za prženje
so, biber

PROLEĆNI IZAZOVI Fritata sa sirom, šunkom i brokolijem

Očistite i operite karfiol, pa ga razdvojte na cvetove. Kratko obarite cvetove, a puter i kajmak sjedinite na mlakoj vatri. Sve stavite u blender, pa dodajte sir i sameljite. Smesu posolite, pobiberite i ostavite da se prohladi najmanje pola sata. Belanca umutite da budu čvrsta, pa ih postepeno umešajte sa karfiolom, a da biste dobili najbolje rezultate, celu smesu ostavite da se hladi još pola sata. Punite špric za ukrašavanje sa širim otvorom i smesu istiskajte na mastan papir. Možete peći na dva načina: ako želite da ih pržite, prvo ih ispecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 10-ak minuta, a da bi bili hrskavi, ispržite ih potom u dubokom ulju samo dok ne dobiju zlatnu boju, a možete ih peći i samo u rerni 15 do 20 minuta.

VREME JE ZA RUČAK! Zapečeni brokoli sa četiri vrste sira!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]