• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.04.2016

10:41

U ČEMU JE RAZLIKA Šta znači A, B ili S oznaka na jajima?

Recepti

U ČEMU JE RAZLIKA Šta znači A, B ili S oznaka na jajima?

Podeli vest

Kupovina jaja, pred Vaskrs, ali i obično, posao je na koji ne obraćamo mnogo pažnje. Ali, možda bi trebalo

Postoji par "caka" koje treba znati pre nego jaja stavite u korpu.

Pre svega, nije svejedno da li ćete kupiti jaja pod oznakom "A" ili "B", jer se prvom označavaju sveža, a drugom rashlađena jaja, koja se čuvaju i do pola godine pre nego dođu na raf. Kako je razlika u ceni uglavnom minimalna, ipak bi trebalo izabrati svežija jaja, i izbegavati oznaku "B".

Što se klasa tiče, tajna je u gramaži. Klasu "S", odnosno jaja najviše kategorije, treba da karakteriše gramaža od 65 do 70 grama po jajetu. Jaje "A" klase treba da bude između 60 i 65 grama, a klase "B" od 55 do 60. Klasa "C" je za jaja ispod težine od 55 grama.

Iako često posežemo za jajima na pijaci, misleći da su "domaća" uvek bolja, ipak treba znati i da ona u supermarketima prolaze obaveznu i strožu kontrolu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija