• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sta.hr/Informer.rs

20.05.2016

15:43

ROŠTILJ ZA PAMĆENJE: Male tajne velikog kuvara!

Recepti

ROŠTILJ ZA PAMĆENJE: Male tajne velikog kuvara!

Podeli vest

U potrazi za skrivenim hramovima hedonističkih zalogaja za koje često ne znaju ni lokalci, Alan Ričman je osvojio gledaoce diljem sveta

Američki glumac, zabavljač i kuvar Alan Ričman koji je rođen u Bruklinu imao je sreće da odraste u meki raznovrsne hrane, u koju se zaljubio još kao srednjoškolac. Putujući po jugoistočnoj obali, vodio je kulinarski dnevnik, a nakon studija drame na Univerzitetu Jeil strast prema gastronomiji odvela ga je na Food Network, gde je od omiljenog hobija napravio karijeru.

RUČAK PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA: Krompirići iz rerne sa ruzmarinom!

 

A photo posted by Adam Richman (@adamrichman) on Mar 25, 2016 at 12:19pm PDT

 

Na popisu njegovih najdražih jela su, bez kompromisa, sve vrste sušija i roštilj, kojima vrvi i kuvar “Straight up tasty”, koju je objavio prošle godine. Sa zaraznim žarom Adam otkriva zrnca mudrosti koja je prikupljao godinama, bacajući na vatru sve što mu je palo na pamet.

- Da biste postali majstor roštilja morate se sprijateljiti s ugljem i vatrom, ‘provaliti’ filozofiju mesa i njegovih sokova. Recimo, u samo nekoliko centimetara od uglja je linija između sočnog odreska i đona cipele – otkriva ovaj nepopravljivi hedonista koji se “davi” u virtuozno pripremljenim hamburgerima.

- Pre nego što pljeskavice stavim na vatru, dobro im pritisnem sredinu. Zahvaljujući udubljenju, meso se neće stisnuti i biće sočnije – kaže Alan.

SAVRŠEN DODATAK Ne bacajte vodu u kojoj se kuvala testenina! 

Trikovi za najbolji roštilj

* Ispecite ananas ili lubenicu na grillu pa ih izmiksajte u osvežavajući sok ili koristite za marinade. Voće s roštilja možete i naseckati s ostalim povrćem i poslužiti kao salsu.   
* Pustite odreske na miru - ne bockajte ga niti ‘šetajte’ po ploči. Ostavite ga oko pet do sedam minuta, u zavisnosti od ukusa pa okrenite. 
* Koliko minuta ste pekli meso - toliko pričekajte da se odmori kako bi sokovi ostali unutra.
* Neoljuštene krompire, patlidžan, paprike i tikvice prekrijte žarom i dobiće neodoljivu aromu. Možete ih prethodno i zamotati u foliju. Krompirima će trebati oko pola sata do 45 minuta.

 

A photo posted by Adam Richman (@adamrichman) on Aug 2, 2015 at 9:49am PDT

 

Pikantni roštilj-sos za meso i povrće sa žara

Sastojci: 350 g sosa od paradajza, 2/3 šolje sirćeta, 1/4 šolje smeđeg šećera, po kašiku do dve luka u prahu, belog luka u prahu, mevene paprike i meda, so i mleveni biber prema ukusu - količine možete prilagoditi sopstenom ukusu.

(VIDEO) KAO BAKINE: Kako da napravite šufnudle!

Priprema: U tiganj srednje veličine ubacite sve sastojke i mešajte na srednje jakoj vatri dok se dobro ne povežu. Sos ne sme da provri. Sklonite s vatre i poslužite uz meso s roštilja ili ohladite i stavite u frižider. U tegli može da traje oko dve nedelje.   

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija