Shutterstock

07:00 >> 07:00 Iće i piće 0

Iće i piće | 29. 05. 2016.

Torta sa jagodama i Moja Kravica Kuhinjica slatkom pavlakom

Sezona je jagoda, iskoristite priliku da napravite ukusnu poslasticu

 

SASTOJCI:
• četiri jajeta
• četiri kašike šećera
• četiri kašike brašna
• vanilin-šećer
• prašak za pecivo
• kašika ulja

ZA FIL:
• litar Moja Kravica mleka
• dva pudinga s ukusom slatke pavlake
• osam kašika šećera
• 500 g svežih jagoda
• 500 ml Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake

PRIPREMA:
U posudi za mešanje mikserom umutiti jaja, brašno, vanilin-šećer, prašak za pecivo i ulje. Dobro sjediniti sve sastojke, pa dobijenu smesu izliti u dva jednaka kalupa i ispeći dve kore. U međuvremenu skuvati dva pudinga u mleku i iseckati jagode. Kad su kore gotove, premazati prvu sa pudingom, odozgo poređati jagode (ostaviti malo za dekoraciju), pa prekriti drugom korom. Mikserom umutiti Moja Kravica Kuhinjica slatku pavlaku, te dobijenim šlagom premazati celu tortu. Ukrasiti preostalim jagodama, ohladiti u frižideru i poslužiti.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]