Shutterstock

09:00 Iće i piće 0

Iće i piće | 03. 06. 2016.

Ćufte u sosu od sira i Moja Kravica Kuhinjica pavlake za kuvanje

Brza priprema, ukusan ručak

SASTOJCI:
• 500 g mlevene piletine
• jaje
• glavica crnog luka
• čen belog luka
• kašičica mlevene paprike
• pola šolje prezli
• 125 g rendanog parmezana
• dve kašike maslinovog ulja
• so, biber

ZA SOS:
• glavica crnog luka
• dve kašičice brašna
• 500 ml bistre pileće supe
• dva čena belog luka
• 125 ml Moja Kravica Kuhinjica pavlake za kuvanje
• 100 g Imlek gaude
• 50 g parmezana
• 100 g krem-sira
• so, biber

PRIPREMA:
U adekvatnoj činiji pomešati meso, umućeno jaje, sitno seckani ili izrendani crni luk, potisnuti beli luk, mlevenu papriku, prezle, rendani parmezan, so i biber, sve dobro sjediniti, te rukama formirati ćufte. Pržiti u tiganju na malo zagrejanog ulja dok ne dobiju lepu boju. Ćufte zatim izvaditi i staviti sa strane, a u istom tiganju kratko propržiti sitno seckani crni luk. Dodati brašno, pržiti uz mešanje još par minuta, te sipati supu i Moja Kravica Kuhinjica pavlaku za kuvanje. Smanjiti temperaturu, umešati izrendan parmezan, biber, Imlek gaudu i krem-sir, vratiti ćufte i krčkati još desetak minuta.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]