• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.rs/informer.rs

03.06.2016

17:52

ŠUMSKA TORTA: Toliko je ukusna i lepa da joj ne možete odoleti!

Recepti

ŠUMSKA TORTA: Toliko je ukusna i lepa da joj ne možete odoleti!

Podeli vest

Tortu ostavite u hladnjaku nekoliko sati pa ju pospite šumskim voćem i prelijte preljevom za torte. Dekorirajte tučenim slatkim vrhnjem i prženim listićima badema

Sastojci:

Kora: 3 jaja, 100 g šećera, vanilin šećer, 2 kašike vruće vode, 80 g oštrog brašna, 40 g gustina, prašak za pecivo, 20 g kakaa.

Fil: 350 g šumskog voća, 70 g šećera, 12 g želatina, 4 kašike hladne vode, 3 dl slatke pavlake, 250 g maskarponea.
Dekoracija: 200 g šumskog voća, preliv za torte, 3 dl slatke pavlake, listići badema.

ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU! Evo kako da napravite domaći kefir!

Priprema:

Jaja, šećer, vanilin šećer i vodu umutite dok ne dobijete gusti fil. Dodajte brašno pomešano s gustinom, praškom za pecivo i kakaom. Smesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za torte (ø 24 cm) te pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta. Pečenu koru ohladite i vodoravno presecice na dva dela.

DOMAĆI NAPITAK koji sprečava nadutost i stimuliše probavu!

Za fil šumsko voće pomešajte sa šećerom u prahu. Želatin prelijte s četiri kašike hladne vode i ostavite da stoji 10 minuta da nabubri. Lagano zagrejte želatin da se otopi (ne sme da provri) uz mešanje. Dodajte šumsko voće i sve zajedno lagano zagrejte, a zatim ostavite da se ohladi.

(VIDEO) MUŠKARCI SU SE ONESVEŠĆIVALI KAD ONA PROĐE! Evo koji je trik koristila Merilin!

Slatku pavlaku mutite dok ne dobijete čvrsti šlag, dodajte sir, a zatim ohlađeno voće. Pola kore položite na tanjir, stavite obruč od kalupa za tortu i nanesite pola fila. Prekrijte drugom korom i zatim premažite preostalim filom. Tortu ostavite u frižideru nekoliko sati. Pospite je šumskim voćem i prelijte prelivom za torte. Dekorišite tučenom slatkom pavlakom i prženim listićima badema. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija