Shutterstock

09:00 Iće i piće 0

Iće i piće | 10. 06. 2016.

Torta sa jagodama i Moja Kravica Kuhinjica slatkom pavlakom

Iskoristite sezonu jagoda i napravite ovu ukusnu tortu

SASTOJCI:
• 250g jagoda
• 300ml Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake
• tri žumanceta
• 300ml mleka
• dve kašike šećera u prahu
• četiri kašike kristal šećera
• kašika brašna
• 50g očišćenih pistaća
• čašica ruma
• šlag

ZA TESTO:
• šest jaja
• 180g šećera
• 150g brašna
• 125g maslaca
• prstohvat soli

PRIPREMA:
Mikserom umutiti šest žumanaca sa 180 grama šećera. Belanca umutiti sa malo soli u čvrst sneg, pa pažljivo sjediniti sa žumancima i šećerom. Postepeno dodavati brašno i mešati. Pleh namazati maslacem i posuti bršnom, pa izliti testo i peći oko 40 minuta u rerni na 180 stepeni. Izvaditi iz kalupa i preseći na tri dela. 
Za fil umutiti žumanca sa kristal šećerom, pa postepeno dodavati brašno i mleko. Krem kuvati na tihoj vatri i uz stalno mešanje, dok se ne zgusne. Ohladiti.
Moja Kravica Kuhinjica slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu, pa staviti u frižider da se ohladi i malo stegne. Jagode oprati i iseckati. Svaku koru premazati kremom, pa smesom od Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake, te odozgo poređati jagode. Složiti tortu, premazati šlagom, ukrasiti jagodama i pre služenja ohladiti u frižideru.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]