Shutterstock

09:00 >> 09:00 Iće i piće 0

Iće i piće | 20. 06. 2016.

RAFAELO TORTA sa Moja Kravica Kuhinjica slatkom pavlakom

Slatka rapsodija u belom

SASTOJCI:
• sedam belanaca
• 150g šećera
• vanilin-šećer
• prašak za pecivo
• 70g brašna
• 150g kokosovog brašna

ZA KREM:
• sedam žumanaca
• dve kese pudinga od vanile
• 700ml mleka
• 100g maslaca
• 100g šećera u prahu
• 500ml Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake

PRIPREMA:
Belanca umutiti u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera i vanilin-šećera. Dodati brašno i prašak za pecivo, pa umešati i kokosovo brašno. Smesu peći u okruglom podmazanom kalupu na 170 stepeni, oko 20 minuta. Žumanca izmešati sa 200 mililitara mleka i pudingom. Preostalo mleko staviti na vatru, pa kad provri, umešati smesu sa pudingom. Kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Maslac i šećer penasto umutiti, pa umešati u ohlađeni krem. Fil premazati preko biskvita, pa ukrasiti šlagom od Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake i kokosovim brašnom.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]