Shutterstock

09:00 >> 09:00 Iće i piće 0

Iće i piće | 22. 06. 2016.

PITA OD PRAZILUKA i Moja Kravica Kuhinjica pavlake za kuvanje

Ukoliko ste poželeli nešto drugačije ova pita je pravo osveženje

SASTOJCI:
• 250g pšeničnog glatkog brašna
• 120g maslaca
• jedno jaje
• so
• kašika kisele pavlake

ZA NADEV:
• 500g praziluka
• 200ml Moja Kravica Kuhinjica pavlake za kuvanje
• dva jajeta
• veza vlašca
• kašičica suvog začina
• so, crni mleveni biber

PRIPREMA:
U brašno dodati maslac iseckan na listice, pa dlanovima povezati sastojke. Potom dodati razmućeno jaje, pavlaku i so, te testo brzo izraditi. Oblikovati ga u hlepčić i staviti u frižider da se ohladi dok se priprema nadev. Praziluk dobro oprati, očistiti i razrezati po dužini, te ga kratko prokuvati u kipućoj slanoj vodi. Nakon toga ga ocediti i iseći na kolutiće ili kockice. Ohladeno testo razvaljati i položiti na namašćeni plitki ovalni pleh ili vatrostalnu posudu. Testom pažljivo obložiti posudu, pa ga izbosti viljuškom. Praziluk, jaja, Moja Kravica Kuhinjica pavlaku za kuvanje, iseckani vlašac, biber i suvi začin zajedno razmutiti i preliti preko testa. Pita se može ukrasiti preostalim testom ili povrćem po ukusu. Peći na 220 stepeni 30 minuta.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]