• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs/informer.rs

05.07.2016

22:23

OSVEŽAVA, A NE GOJI! Savršena poslastica za letnje dane!

Recepti

OSVEŽAVA, A NE GOJI! Savršena poslastica za letnje dane!

Podeli vest

Hladi telo i donosi mu vitamine. Ne sadrži gluten, jaja, mleko. Idealan je za letnje žurke, lepo izgleda i lako se pravi

Evo šta vam je potrebno za ovaj kolač (tortu):

1/2 šolje badema ili indijskog oraha

1/2 šolje urmi
1/4 kašičice morske soli
Indijski orah natopljene preko noći + sok od 1 limuna
1 Vanila
1/2 šolje kokosovog ulja
1/3 šolje meda ili javorovog sirupa
1 šolja jagoda
1 šolja borovnica

ŠTA ZA VEČERU? Paradajz čorba a la Džejmi Oliver!

Priprema:

Urme očistite od semena i sa malo soli i orasima miksirajte u blenderu. Oblikujte smesu i napravite donji deo “testa” na dnu posude i stavite u frižider da se ohladi. Na pari omekšajte kokosovo ulje zajedno sa medom. Ohladite tečnost, a zatim je sipajte u posudu blendera i spojite sa indijskim orahom, dok ne dobijete kremastu smesu. Masu podelite na pola i drugi deo pomešajte sa bobicama. Sada smesu sa bobicama sipajte preko smese sa orasima i stavite u zamrzivač na 20 minuta. Nakon 20 minuta namažite i drugi, preostali deo smese sa indijskim orasima. Ponovo ubacite desert u zamrzivač na 20 minuta da se ohladi.

NIJE LOŠE ZNATI Jedite šta hoćete, ali samo do 10 ujutru!

Izmiksirajte 1/2 šolje jagoda, a ostatak isecite na komade. Nekoliko jagoda stavite na vrh torte, a zatim ukrasite tortu komadima voća, bademom, limetom.

Služite tortu pošto ste je ponovno ohladili u frižideru.

NIŠTA UKUSNIJE I ZDRAVIJE ZA LETO: Recept za domaći ledeni čaj!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija