• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.07.2016

10:47

TAJNA VITKE LINIJE Hrana koja podstiče sagorevanje masti

Recepti

TAJNA VITKE LINIJE Hrana koja podstiče sagorevanje masti

Podeli vest

Hrana bogata prehrambenim vlaknima ubrzava probavu, rešava probleme sa stolicom i podstiče sagorevanje masnih naslaga

Prehrambena vlakna u ovim namirnicama "leče" zatvor, snižavaju holesterol i podstiču rad metabolizma. Ove namirnice bogate su tim nutrijentima, a jele su ih i naše bake: 

Šljive 
 

Shutterstock

Da, šljive su izvrsni izvori prehrambenih vlakana koje će da stabilizuju probavu. Ali, to je samo početak njihovih zdravstvenih "supermoći". Sadrže i neke antioksidanse koji su važni saveznici u borbi s dijabetesom, gojaznošću i sprečavaju srčane bolesti. 

Jedite sveže plodove kao međuobrok, ili ih dodajte zobenoj kaši, jogurtu i smutijima. Priuštite sebi i komad kolača od šljive po bakinom receptu. 

Kupus 

Kupus je, poput karfiola, kelja i prokelja, povrće iz porodice krstašica i jedna od najzdravijih namirnica koje možete da stavite na svoj tanjir. Prepun je fitonutrijentima, a pogotovo prehrambenim vlaknima koji "leče" zatvor, snižavaju holesterol i podstiču rad metabolizma. Najbolje je da ga isečete na tanke trake i jedete sirove u letnjim salatama. 

Pasulj 

Ne odričite se pasulja ni u letnjim mesecima! Dodajte ga omiljenim supama, salatama i drugim jelima. Ovaj izvor biljnih belančevina i prehrambenih vlakana čini čudo za probavu i telo. Pasulj efikasno zasićuje, a bogat je gvožđem i magnezijumom koji opuštaju mišiće nakon vežbanja ili plivanja na odmoru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija