• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kodbakeugostima.blogspot.rs

30.07.2016

16:43

(VIDEO) PREDIVAN MIRIS I UKUS! Napravite domaću pletenica pogaču

Recepti

(VIDEO) PREDIVAN MIRIS I UKUS! Napravite domaću pletenica pogaču

Podeli vest

Predivan miris, ukus i izgled vruće, domaće pletenica pogače nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Sastojci

800 g brašna

30 g kvasca

200 g mleka (mlakog)

200 g jogurta

1 kašika šećera

malo ulja 

2 jaja

1 jaje za premazivanje

so

Priprema

1. Potopite kvasac u malo mlakog mleka i dodajte kašiku šećera. Kada se rastopi, dodajte ostatak mleka, jogurt, jaja, brašno i so.

KOKTEL SERVIRAN NA ŠTAPIĆU: Napravite svoj mohito sladoled!

NEĆETE ODOLETI! Slatki hleb od banana i jagoda!

2. Umesite srednje tvrdo testo. Testo pokrijte i ostavite ga tako 20 minuta, a zatim ga razvijte da bude debljine pola prsta. 

3. Vadite testo čašom kao za krofne. Prvo izvadite pravougaonu malu i savijte testo kao u videu, a zatim ostale lepite i oblikujte cvet. 

4. Napravite 3 cveta i stavite ih u sredinu. Od ostalog testa napravite 4 dugačka valjka i pletite pletenicu, koju treba da stavite oko cvetova u tepsiji.

5. Premažite pogaču jajetom, a možete je posuti susamom. Ostaviti da naraste oko 15 minuta i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

Sastojci 800 g brašna 30 g kvasca 200 g mleka (mlakog) 200 g jogurta 1 kašika šećera malo ulja 2 jaja 1 jaje za premazivanje so Priprema 1. Potopite kvasac u malo mlakog mleka i dodajte kašiku šećera. Kada se rastopi, dodajte ostatak mleka, jogurt, jaja, brašno i so. 2. Umesite srednje tvrdo testo. Testo pokrijte i ostavite ga tako 20 minuta, a zatim ga razvijte da bude debljine pola prsta. 3. Vadite testo čašom kao za krofne. Prvo izvadite pravougaonu malu i savijte testo kao u videu, a zatim ostale lepite i oblikujte cvet. 4. Napravite 3 cveta i stavite ih u sredinu. Od ostalog testa napravite 4 dugačka valjka i pletite pletenicu, koju treba da stavite oko cvetova u tepsiji. 5. Premažite pogaču jajetom, a možete je posuti susamom. Ostaviti da naraste oko 15 minuta i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija