Public

14:33 Iće i piće 0

Informer | 16. 10. 2016.

(RECEPT) SAVRŠENA JESENJA POSLASTICA: Bundevara od heljdinih kora!

Pitu bundevaru možete napraviti i od heljdinih kora. Još kad dodate meda i malo cimeta, oduševićete sve koji je budu probali

SASTOJCI

500 g heljdinih (integralnih) kora
500 g rendane bundeve
2 kašike meda
cimet po želji
biljno ulje

Priprema: Izrendajte bundevu i pomešajte je sa medom i cimetom. Svaku koru poprskajte uljem, ravnomerno rasporedite po njoj kašiku fila i umotajte je. Ponovite postupak sa svakom korom i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. U zagrejanoj rerni na 180 C, pecite pitu 20 - 30 minuta.

Savet: Ukoliko volite hrskaviju pitu, onda pecite još desetak minuta.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]