• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kuvaj uživo

21.10.2016

15:52

(VIDEO) POSLASTICA IZ SNOVA! Domaća Ferero torta koja se ne peče

Recepti

(VIDEO) POSLASTICA IZ SNOVA! Domaća Ferero torta koja se ne peče

Podeli vest

Čokoladna, kremasta torta sa lešnicima, bez pečenja koja će vas ostaviti bez daha

Ova poslastica idealna je za savremene domaćice jer se brzo priprema, a ako ste ljubitelj čuvenih Ferrero čokoladica, ova torta je pravi izbor za vas.

Sastojci

Za koru

400 g napolitanki od lešnika

5 kašika čokoladnog krema

Za fil

200 g čokolade sa lešnicima

50 g čokolade za kuvanje

500 ml slatke pavlake

250 g krem sira

 

Za preliv

100 g čokolade za kuvanje

100 g mlečne čokolade

270 g kisele pavlake (1,5 čaša)

100 g lešnika

Priprema

Kora

Napolitanke usitniti u secku ili ih izmrviti. Staviti ih u posudu i dodati 5 kašika čokoladnog krema. Sjediniti mikserom a zatim kašikom i staviti u kalup za čizkejk. Rasporediti ravnomerno da bi napravili koru tako što ćete utiskivati kašikom dok se kora ne izravna i ne ujednači. Kalup staviti u frižider dok se sprema fil.

Priprema fila

U šerpu sipati 100ml slatke pavlake, dodati 50g čokolade za kuvanje, 200g čokolade sa lešnicima i rastopiti na blagoj vatri uz neprestano mešanje. Ostaviti čokoladu da se ohladi.

JESENJA POSLASTICA! Palačinke s bundevom

400ml slatke pavlake staviti u posudu i mutiti mikserom oko 5 minuta, dok se pavlaka ne zgusne. Zatim dodati 250g krem sira i sjediniti kašikom, a ne mikserom, da bi masa ostala čvrsta. Zatim dodati rastopljenu čokoladu i mešati dok se ne sjedini. Voditi računa da se čokolada ohladi da bi sve ostalo čvrsto. Fil ravnomerno rasporediti preko kore i staviti u frižider da odstoji najmanje 2 sata.

Priprema preliva

Rastopiti na skroz blagoj vatri 100g čokolade za kuvanje i 100g mlečne čokolade i kada se ohladi dodati 270g kisele pavlake (čaša i po), promešati dok se ne sjedini i rasporediti ravnomerno preko fila.

SPECIJALITET DANA! Piletina punjena spanaćem i mocarelom

100g lešnika peći 7- 8 minuta na 200 stepeni (dok lešnik blago ne požuti). Oljuštiti lešnike i iseckati ih na krupnije komadiće i posuti preko torte.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija