• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

28.10.2016

09:58

FILOZOFIJA MALIH STVARI: Da li pravilno kuvate jaja?

Recepti

FILOZOFIJA MALIH STVARI: Da li pravilno kuvate jaja?

Podeli vest

Veliki kulinari naglašavaju da jaje treba da bude dobro kuvano, ali da pritom ne deluje kao da je "gumeno"

Možda zvuči smešno, ali i kuvanje jaja zahteva posebno znanje i veštinu. Na ovome insistiraju veliki kulinari, naglašavajući da jaje treba da bude dobro kuvano, ali da pritom ne deluje kao da je "gumeno". Posle kuvanja trebalo bi da ostane prijatnog mirisa, sa belancetom jednako kuvanim i prhkim žumancetom. 

NAJJEDNOSTAVNIJI način za pripremu slavskog kolača

Da biste dobili tvrdo kuvana jaja po želji, prvo ih treba direktno iz frižidera potopiti u hladnu vodu, sa tri prsta vode iznad. Čim voda provri posudu sklonite sa strane šporeta. U tom momentu jaja su već meko kuvana. 

(VIDEO) NJAM NJAM! Ukusan kolač sa jogurtom i džemom

Ako želite da budu tvrdo kuvana, ostavite ih u vrućoj vodi još pola sata. Posle kuvanja, jaja operite ispod mlaza hladne vode, da bi se prekinulo širenje toplote i lakše skinula ljuska. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija