• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

29.11.2016

15:46

BEZ NAGOMILAVANJA KILOGRAMA! Kada je najbolje vreme za unos ugljenih hidrata?

Recepti

BEZ NAGOMILAVANJA KILOGRAMA! Kada je najbolje vreme za unos ugljenih hidrata?

Podeli vest

Nutricionista Mišel Adams-Arent otkriva kada i na koji način možemo jesti ugljene hidrata, tako da oni ne štete našoj kilaži

Kada se radi o ugljenim hidratima, ljudi se često odlučuju na to ih se potpuno odreknu, što nije najbolje rešenje, kaže sportski nutricionista Mišele Adams-Arent. 

SAMO TRI SASTOJKA! Napravite savršen burger

 - Idealno bi bilo kada bismo mogli da ih rasporedimo u periodu oko treninga i ujutru, umesto da ih jedemo mnogo uveče. Tada bi se i kompozicija tela promenila -  navodi ona. 

 "Ujutru je naše telo bolje adaptirano da upija ugljene hidrate, a samim tim može bolje da iskoristi te ugljene hidrate, umesto što će ih pretvoriti u ’višak kilograma’.“ 

(VIDEO) MEKANE I NEODOLJIVE! Napravite posne krofne

Isti proces se, kako kaže, dešava i u periodu oko treninga. 


“Vežbanje je fantastična promena u vašem telu, koja menja način na koji reagujemo na hranu koju konzumiramo.“ 

Šećer nije loš, već je sve pitanje vremena u kom se konzumira. On je najbrže sagorevajuće gorivo u našem telu, tako da nam je potreban. Ali nam je potreban u periodu treninga. 

“Ugljeni hidrati nam ne trebaju kada sedimo na kauču, jer telu tada nije potrebna energija, zato što je ne koristi. To bi bilo isto kao kada biste sipali gorivo u prepun rezervoar, a da pritom nećete ni voziti auto. 

Tako da je najbolje vreme za konzumiranje ugljenih hidrata, koji pritom neće uticati na našu željenu težinu, period pre ili posle treninga, i ujutru.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija