• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: punkufer.hr

30.12.2016

10:37

PET NAČINA da iskoristite vino koje nije popijeno

Recepti

PET NAČINA da iskoristite vino koje nije popijeno

Podeli vest

Stigla je sezona darivanja pa postoji mogućnost da ćete dobiti mnogo vina na poklon. Evo kako da ga iskoristite ukoliko ga ne popijete

Kuvanje testenine

Ko kaže da testeninu morate spremati u vodi? Dobro, delom da. Testeninu najpre skuvajte kao i obično, u vodi, a izvadite je dok još nije do kraja skuvana i dok je tvrda. U međuvremenu u novi lonac stavite vino i kuvajte do zagrevanja. Tada dodajte testeninu, kuvajte još par minuta, a kasnije neka vas testenina opije…

(VIDEO) BAKINA KUHINJA! Pogačice sa sirom i semenkama

Napravite Sangriju

Ukoliko ne želite da pijete vino koje ste dobili na poklon, ne postoji ono koje se ne može popraviti s malo šećera i svežeg voća. Zašećerite dovoljno, dodajte voće i uživajte u popularnom napitku.

Priprema mesa

Iako se ne preporučuje da spremate jelo s vinom koje ne biste pili, ovde napravite izuzetak. Ne samo da jelima dodaje ukus, već vino može zameniti i masnoću u jelima. Zapamtite samo da za mekše i "lakše" meso poput piletine ide belo vino, a teškim mesima obavezno dodajte crno...

LOŠA NAVIKA Zašto ne bi trebalo da jedete banane za doručak?

Sos od vina

Vrlo jednostavno. Sipajte vino i zagrevajte ga dok ne počne da ključa, a ostale sastojke dodajte po želji. Mi preporučujemo timijan ili list lovora sve dok sos ne postane kremast, a ako vam fali "kreme" dodajte na kraju malo maslaca.

Farbanje jaja

Baš kao i kod testenine, ne morate koristiti samo vodu kako biste spremili jaja. Evo jedne uskršnje ideje, kad najmlađe treba razveseliti farbanjem jaja. Najpre ih 5, 6 minuta ostavite u vinu, a zatim ih kuvajte desetak minuta. Na jajima će se pojaviti sitni kristali koje možete premazati uljem kako bi se jaja sijala još više. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija