Shutterstock

18:03 Iće i piće 0

Iće i piće/Informer.rs | 26. 01. 2017.

(FOTO) EKSPRES KUHINJA! Tri laka, zdrava i jeftina recepta!

Uz naše recepte kuvanje će vam postati zabavno! Osim toga ovi recepti vam garantuju da ćete se hraniti zdravo i jeftino. Da stvar bude još bolja, sve se sprema za tili čas...

1. Paprike punjene salatom od tunjevine

SASTOJCI:

  • crvene paprike
  • 400 g tunjevine
  • tri paradajza
  • dve glavice crnog luka
  • dva čena belog luka
  • četiri krompira
  • 100 ml belog vina
  • dve kašike maslinovog ulja
  • 200 ml bistre supe od povrća
  • majčina dušica
  • so, biber, začini

PRIPREMA:

Tunjevinu ocediti i usitniti. Paradajz i krompir iseći na kockice, a crni i beli luk što sitnije. Zagrejati malo ulja u tiganju, pa propržiti crni i beli luk. Posoliti, pobiberiti, naliti vinom i supom, dodati paradajz, krompir i majčinu dušicu, te poklopiti i kuvati na laganoj vatri oko 15 minuta. Zatim ubaciti tunjevinu, promešati i kuvati još desetak minuta. Dobijenom smesom napuniti paprike. Složiti u vatrostalnu činiju, preliti preostalom supom, te kratko zapeći u rerni na 200 stepeni.

Shutterstock

2. Palenta sa pečurkama

SASTOJCI:

  • 160 g crnog luka
  • 400 g pečuraka
  • 200 g palente
  • malo maslaca
  • tri čena belog luka
  • kašika paradajz-pirea
  • 50 ml belog vina
  • svež list peršuna
  • parmezan, bosiljak
  • so, biber

PRIPREMA:

Palentu skuvati u posoljenoj ključaloj vodi, prema uputstvu s pakovanja. Kad je palenta gotova, premestiti je u adekvatnu posudu i ostaviti da se malo prohladi.
U međuvremenu u tiganju na malo zagrejanog maslaca propržiti sitno seckani crni luk, dodati potisnuti beli luk, pa kad omekšaju, ubaciti pečurke iseckane na listiće. Dinstati desetak minuta, umešati pire od paradajza, posoliti, pobiberiti, začiniti peršunom i bosiljkom, pa zaliti vinom i krčkati dok višak tečnosti ne ispari. Gotove pečurke staviti preko palente, odozgo posuti izrendanim parmezanom i odmah poslužiti.

Shutterstock

3. Krompir sa spanaćem

SASTOJCI:

  • 500 g spanaća
  • četiri veća krompira
  • pola glavice crnog luka
  • čen belog luka
  • pola kašičice suvog začina
  • so, biber

PRIPREMA:

Krompir oljuštiti i iseći na komade veličine zalogaja, a spanać dobro oprati i ocediti. Staviti krompir da se kuva u posoljenu ključalu vodu na umerenoj temperaturi. Kad je krompir napola gotov, ubaciti usitnjen spanać. Kuvati dok krompir ne omekša. Skloniti s vatre i procediti. U tiganju na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckan crni luk i potisnuti beli luk, pa dodati u spanać i krompir. Posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu, još jednom sve dobro promešati, pa poslužiti dok je toplo.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]