• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iće i piće/Informer.rs

31.01.2017

10:31

(FOTO) DOBRODOŠLI U MALU ŠKOLU KUVANJA: Naučite da ispečete bri sa suvim voćem!

Recepti

(FOTO) DOBRODOŠLI U MALU ŠKOLU KUVANJA: Naučite da ispečete bri sa suvim voćem!

Podeli vest

Ovaj recept je super za večere sa omiljenim ljudima kao apetajzer, posebno ako se služi uz dobro belo vino sa voćnom aromom. Bri (Brie) je mekani kravlji sir, za koji kažu da je preteča kamembera (camembert), poznat je i kao "kraljev sir", a posle Francuske revolucije to ime je promenjeno u “kraljica sireva”. Zbog svoje arome bri se dobro slaže sa orašastim plodovima (orasi, lešnici...), a odlično se kombinuje i sa voćem, stoga probajte ovaj recept

SASTOJCI:

  • kotur bri sira
  • šaka oraha
  • šaka suvog grožđa
  • šaka suvih brusnica
  • šaka suvih kajsija
  • pet kašika meda
  • malo svežeg grožđa
  • krekeri
Shutterstock

I KORAK 

Orahe grubo usitniti, pa ih staviti u pleh sa nelepljivom podlogom. Peći u rerni na 180 stepeni sedam-osam minuta, da orasi puste miris.

Shutterstock

II KORAK

U adekvatnu činiju staviti suve brusnice i suvo grožđe. Suve kajsije malo usitniti, pa i njih staviti u činiju. Dodati orahe i promešati.

Shutterstock

III KORAK 

U suvo voće i orahe dodati pet kašika meda, pa sve dobro promešati, da se svi sastojci povežu. Po potrebi dodati još malo meda.

Shutterstock

IV KORAK

Bri sir malo prosušiti kuhinjskim ubrusom, pa ga staviti na papir za pečenje. Papir potom umotati, pa staviti u rernu na 180 stepeni da se peče pet-šest minuta.

Shutterstock

V KORAK 

Sir potom izvaditi, otpakovati, pa odozgo rasporediti smesu od suvog voća, oraha i meda. Opet zamotati u papir i vratiti u rernu, da se peče još sedam-osam minuta.

Shutterstock

VI KORAK

Kad sir omekša, izvaditi iz rerne i prebaciti na tanjir za serviranje. Okolo rasporediti krekere ili tost-hleb. Ukrasiti svežim crnim grožđem, pa odmah poslužiti. 

Iz dodatka Iće i piće obavezno probajte i sledeće recepte:

(FOTO) DIVLJI RECEPTI! Ova četiri jela iskoristite za specijalne prilike, jer su zaista SPECIJALITETI!

(FOTO) SLATKI ZIMSKI KLASICI! Kad iz kuhinje zamiriše na rendanu koru od pomorandže i vanilu i komšije će neplanski svratiti!

(FOTO) EKSPRES KUHINJA! Tri laka, zdrava i jeftina recepta!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija