Shutterstock

13:36 Iće i piće 0

Iće i piće/Informer.rs | 02. 02. 2017.

(FOTO) EKSPRES KUHINJA! Dva doručka koja su gotova za 15 minuta, preostale pronađite u dodatku Iće i Piće!

Za čarobno jutro je potrebno par sitnica: osmeh drage osobe, kafa i zdrav i brz doručak. Ovi recepti će vam omogućiti još nešto, a to je da uštedite vreme, stoga ih obavezno pročitajte. Ukoliko vam se sviđa koncept našeg dodatka Iće i Piće obavezno požurite na kioske jer ga danas poklanjamo u okviru novina Informer

1. Omlet sa sirom i čeri paradajzom

SASTOJCI:

  • tri jajeta
  • kašičica brašna
  • dve kašike mleka
  • 100 g punomasnog sira
  • 100 g čeri paradajza
  • kašika ulja
  • svež peršun
  • so, biber

PRIPREMA:

U dubljoj posudi pomešati brašno i mleko, pa dodati jaja i sve dobro umutiti. Posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu. U tiganju zagrejati ulje, sipati jaja, pa ostaviti da se zapeče donja strana. Kad je omlet gotov, odozgo rasporediti punomasni sir, polutke čeri paradajza i sitno seckani svež peršun. Pobiberiti, preklopiti i poslužiti dok je toplo.

Shutterstock

2. Namaz od crnih maslinki i badema

SASTOJCI:

  • 300 g crnih maslinki
  • 50 g badema
  • pet čenova belog luka
  • kašika balzamika
  • četiri kašike maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • malo bibera

PRIPREMA:

Maslinke izgnječiti viljuškom i odstraniti koštice. Beli luk očistiti, ubaciti u blender, dodati maslinke, so i biber, pa sve dobro izmiksati. Preručiti u adekvatnu posudu, pa dodavati kašiku po kašiku maslinovog ulja i neprekidno mešati viljuškom. Na kraju ubaciti grubo usitnjene bademe, ili isečene na listiće, promešati, ohladiti u frižideru i poslužiti sa hlebom ili krekerima.

Danas na kioscima: 

informer.rs

Iz prethodnog, 200. broja dodatka Iće i piće za vas smo pripremili:

(FOTO) DOBRODOŠLI U MALU ŠKOLU KUVANJA: Naučite da ispečete bri sa suvim voćem!

(FOTO) SLATKI ZIMSKI KLASICI! Kad iz kuhinje zamiriše na rendanu koru od pomorandže i vanilu i komšije će neplanski svratiti!

(FOTO) DIVLJI RECEPTI! Ova četiri jela iskoristite za specijalne prilike, jer su zaista SPECIJALITETI!

 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]