Shutterstock

19:04 Iće i piće 0

Iće i piće | 06. 02. 2017.

(FOTO) KLOPA ZA DRAGE GOSTE! Tri đavolski dobra recepta iz dodatka Iće i piće!

Evo tri predloga za iznenadne goste koji su vam veoma dragi. Verujte nam, nećete se pokajati ako im nešto od ovih đakonija servirate!

1. Kolač od čokolade i jogurta

SASTOJCI:

  • dve šolje jogurta
  • dve šolje brašna
  • šolja ulja
  • dve šolje šećera
  • dve kašike kakao-praha
  • kašičica sode bikarbone

ZA PRELIV:

  • 100 ml mleka
  • 100 g čokolade
  • pet kašika šećera
  • komadić maslaca

PRIPREMA:

U većoj činiji sjediniti jogurt, brašno, ulje, šećer, kakao i sodu bikarbonu, pa dobro promešati. Dobijenu smesu izliti u kalup obložen papirom za pečenje, pa peći u rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta. 
U međuvremenu na paris otopiti čokoladu sa mlekom, šećerom i komadićem maslaca. Kad je kolač pečen, izvaditi iz rerne i preliti pripremljenom smesom od čokolade, pa ostaviti da se ohladi. Iseći na kocke i poslužiti.

Shutterstock

2. Svinjski kare sa balzamikom i suvim šljivama

SASTOJCI:

  • kilogram svinjskog karea
  • četiri kašike balzamika
  • četiri kašike maslinovog ulja
  • dve šolje suvih šljiva
  • osam čenova belog luka
  • ruzmarin
  • šolja belog vina
  • majčina dušica
  • so, biber, začini

PRIPREMA:

Rernu zagrejati na 200 stepeni. Svinjski kare očistiti od viška masnoće, pa ga staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Preliti meso balzamikom i maslinovim uljem, posoliti i pobiberiti, začiniti ruzmarinom i majčinom dušicom, pa ga dobro istrljati sa svih strana. Dodati suve šljive, zaliti sa malo vina, pa peći u rerni oko 60 minuta. Kad je pečeno, meso izvaditi iz rerne, prekriti folijom i ostaviti da odstoji desetak minuta, pa ga iseći na šnite.

Shutterstock

3. Supa sa griz-knedlama

SASTOJCI:

  • 1,5 l vode
  • veza zeleni za supu (šargarepa, celer, peršun)
  • dve kocke za supu
  • peršun, so, biber

ZA KNEDLE:

  • jaje
  • kašika maslaca
  • 60 g griza
  • malo soli
  • prstohvat praška za pecivo

PRIPREMA:

Sjediniti jaje, maslac i griz, pa dodati so i prašak za pecivo. Ostaviti da odstoji 30 minuta. U međuvremenu u šerpu staviti iseckano povrće, pa kad počne da ključa, dodati kocke za supu, dobro promešati i kuvati desetak minuta. Posoliti i pobiberiti.
Kašikom uzimati pomalo smese od griza i spuštati u ključalu vodu. Kuvati još pet-šest minuta. Posuti peršunom i poslužiti.

Iz poslednjeg 201. broja Ića i pića za vas smo spremili i ove recepte: 


MALA ŠKOLA KUVANJA! Naučite da spremate najukusnija jela kroz fotografije!

(FOTO) PIKANTNE ĐAKONIJE! Ne morate biti ljuti da biste se fino zaljutili, uživajte u našim receptima!

(FOTO) EKSPRES KUHINJA! Dva doručka koja su gotova za 15 minuta, preostale pronađite u dodatku Iće i Piće!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]