shutterstock/iće i piće

15:04 Iće i piće 0

Iće i piće/Informer.rs | 02. 03. 2017.

(FOTO) MALA ŠKOLA KUVANJA: Meksička salata sa škampima iz kulinarskog dodatka IĆE I PIĆE!

Kuvanje može biti zabavno i brzo. U najnovijem broju dodatka Iće i piće učimo vas kako da mudro iskoristite sastojke i svojoj porodici pripremite meksičku salatu sa škampima

SASTOJCI:

  • 500 g škampa
  • pola veze svežeg peršuna
  • ljuta papričica
  • vlašac
  • dve šolje čeri paradajza
  • konzerva crnog pasulja
  • 200 g kukuruza šećerca
  • šolja majoneza
  • pola šolje kisele pavlake
  • dve kašike meda
  • dva čena belog luka
  • so, biber
  •  
shutterstock/iće i piće

I KORAK

Škampe dobro oprati, pa ubaciti u slanu, ključalu vodu i kuvati oko pet minuta, odnosno dok ne dobiju crvenu boju. Potom ih prohladiti i očistiti od oklopa.

shutterstock/iće i piće

II KORAK

Ljutu papričicu oprati, preseći na pola po dužini, odstraniti semenke, pa je sitno iseckati. Peršun i vlašac takođe oprati, prosušiti i iseckati.

shutterstock/iće i piće

III KORAK 

Čeri paradajz kratko blanširati u ključaloj vodi, pa ga odmah prebaciti u posudu sa ledenom vodom. Sačekati pola minuta, pa ga oguliti i iseći na polovine.

shutterstock/iće i piće

IV KORAK

Škampe staviti u veću posudu za salatu, pa dodati oceđen pasulj iz konzerve, skuvan kukuruz šećerac, ljutu papričicu, peršun, vlašac i čeri paradajz. Promešati.

shutterstock/iće i piće

V KORAK

U manjoj činiji pomešati majonez, kiselu pavlaku, malo sitno iseckanog peršuna, dva čena potisnutog belog luka i dve kašike meda. 

shutterstock/iće i piće

VI KORAK 

Dobijeni dresing dodati u salatu, pa dobro promešati, da se svi sastojci sjedine. Posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu. Ohladiti u frižideru, pa poslužiti.

Požurite na kioske jer vas u 205. broju dodatka Iće i piće očekuje još "brdo" fantastičnih recepata!

shutterstock/iće i piće

A iz prethodnih brojeva za vas izdvajamo:


(FOTO) EKSPRES KUHINJA! Dva doručka koja su gotova za 15 minuta, preostale pronađite u dodatku Iće i Piće!

(FOTO) PIKANTNE ĐAKONIJE! Ne morate biti ljuti da biste se fino zaljutili, uživajte u našim receptima!

MALA ŠKOLA KUVANJA! Naučite da spremate najukusnija jela kroz fotografije!
 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]