Shutterstock

09:41 Iće i piće 0

Iće i piće | 24. 03. 2017.

(FOTO) EKSPRES KUHINJA! Iz dodatka Iće i piće 4 fenomenalna jela gotova za manje od 45 minuta!

Obavezno probajte ove recepte jer ćete se oduševiti!

1. Paprike punjene bulgurom i povrćem

SASTOJCI:

  • dve šolje supe od povrća
  • šolja bulgura
  • pola kašičice mlevenog kima
  • pola kašičice korijandera
  • pola kašike karija
  • šest paprika babura
  • kašika maslinovog ulja
  • glavica crnog luka
  • tri čena belog luka
  • 200 g šampinjona
  • pola šolje graška
  • sveža nana
  • kora od jednog limuna
  • biber, so

PRIPREMA:

U šerpu staviti supu od povrća, bulgur, kim, grašak, korijander i kari. Šerpu poklopiti i na laganoj vatri kuvati 25 minuta.
U međuvremenu paprike oprati i izdubiti. U drugoj šerpi zagrejati ulje, pa na laganoj vatri dinstati iseckan crni i beli luk. Dodati iseckane šampinjone i dinstati još pet minuta. Na kraju dodati spanać i mešati još dva minuta.
Sjediniti kuvani bulgur i grašak sa prodinstanim povrćem, pa posoliti, pobiberiti i začiniti nanom i limunovom korom. Ovom smesom napuniti paprike, pa ih peći u rerni na 210 stepeni oko 20 minuta.

Shutterstock

2. Riba u umaku od ananasa

SASTOJCI:

  • 300 g fileta bele ribe
  • 150 g ananasa iz konzerve
  • 250 g mešanog povrća
  • kašičica suvog začina
  • kašičica kari začina
  • malo đumbira u prahu
  • 100 g maslaca
  • 100 ml vode
  • 100 ml mleka
  • so, biber

PRIPREMA:

Filete ribe i ananas iseći na kockice. U tiganju zagrejati maslac, pa kratko prodinstati mešano povrće. Ribu posoliti, pobiberiti i začiniti suvim začinom, pa je propržiti sa povrćem oko pet minuta. Dodati ananas, krčkati par minuta, te sipati vodu i mleko, a zatim đumbir i kari. Krčkati još tri minuta. Po potrebi dosoliti i pobiberiti. Poslužiti dok je toplo, uz bareni pirinač.

Shutterstock

3. Svinjski file sa jabukama

SASTOJCI:

  • svinjski file
  • 300 g jabuka
  • kašičica soli
  • mleveni biber
  • kašičica ruzmarina
  • 80 g maslaca
  • tri kašike ulja

PRIPREMA:

Svinjski file oprati, prosušiti ubrusom, pa iseći na medaljone. Posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu. U tiganju zagrejati maslac i tri kašike ulja, pa na jakoj vatri ispržiti medaljone po minut s obe strane. Meso poređati u vatrostalnu posudu, odozgo rasporediti jabuke isečene na kriške, preliti masnoćom u kojoj se pržilo meso, pa peći u rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.

Shutterstock

4. Šarene lazanje

SASTOJCI:

  • patlidžan
  • 250 g spanaća
  • 425 g rikote
  • veće jaje
  • pola šolje parmezana
  • dve šolje pasiranog paradajza
  • kore za lazanje
  • šolja iseckane mocarele
  • so, biber

PRIPREMA:

Patlidžan iseći na kocke, pa posoliti, pobiberiti i peći 12 minuta u rerni na 200 stepeni. Sjediniti spanać, jaje, rikotu, parmezan i malo bibera. U odgovarajući pleh sipati malo pasiranog paradajza, pa preko rasporediti kore. Staviti trećinu smese sa rikotom, trećinu mocarele i trećinu patlidžana. Postupak ponoviti još dvaput. Prekriti korama i peći oko 30 minuta na 220 stepeni.

Iz prethodnog broja pogledajte:

(FOTO) PROLEĆNA KLOPA! Zdravlje na usta ulazi, stoga obavezno probajte ovih pet recepata!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]