printscreen

12:10 Iće i piće 0

oklagija.rs | 27. 03. 2017.

DORUČAK IZ RERNE! Ovakve uštipke još niste probali

Jedan ukusan klasik na malo drugačiji način!

Brzo i lako se spremaju! A idealni su uz jogurt, pavlaku ili kečap.

(RECEPT) LAGANA VEČERA: Najbrža pasta u tri koraka!

Sastojci: 

5 srednjih krompira

2 šargarepe

150 g gaude

2 kašike sitno sečenog lista peršuna

2 jaja

50 g rastopljenog putera

1 kašičica čilija u prahu

1/2 kašičice bibera

1 ravna kašika soli

Priprema:

Narendati sir i šargarepu. Peršun sitno iseckati. Krompir oljuštiti, narendati i staviti u hladnu vodu, da ne pocrni. Ocediti krompir, pa ga sjediniti sa šargarepom, sirom, peršunom i jajima. Dodati i začine (so, čili, biber), sve dobro promešati da se sjedini. Otopiti puter pa i njega umešati. U plehu obloženom papirom za pečenje, formirati zalogaje od krompira, ja sam koristila modlu kako bi bilo dekorativnije, ali nije obavezno (debljina svakog zalogaja je 7-8 mm). Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko 35 minuta. Pleh staviti prvo dole kako bi se uhvatila korica (da sir ne curi), a zatim ga podići na žicu u sredini rerne.

(VIDEO) ŠTA BI DOGODILO KADA BI SE ZEMLJA okretala u SUPROTNOM smeru?



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]