Shutterstock

11:41 Iće i piće 0

Iće i piće | 30. 03. 17.

(FOTO) NAJBOLJI POSNI SLATKIŠI! Fantastični recepati iz dodatka Iće i piće!

Ukoliko danas požurite na kioske verovatno ćete uspeti da pronađete dodatak Iće i piće koji vam svakog četvrtka poklanjamo u okviru dnevne novine Informer. Za vas smo izdvojili četiri recepata, ali u dodatku ih ima mnogo više, stoga požurite...

1. Kokos torta sa čokoladom

SASTOJCI:

  • 200 ml kokosovog mleka
  • 250 g kokosovog brašna
  • 180 g pšeničnog brašna
  • pet manjih zrelih banana
  • 60 g kukuruznog skroba
  • 130 g šećera

ZA FIL:

  • 250 g smeđeg šećera
  • kašičica kore limuna
  • 100 ml kokosovog mleka

ZA GLAZURU:

  • kašika posnog margarina
  • 200 g posne čokolade

PRIPREMA:

Pomešati kokosovo mleko sa kokosovim brašnom. Sjediniti obično i kukuruzno brašno, dodati šećer, pa pomešati sa smesom od kokosovog mleka. Ispeći dve kore u rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. U međuvremenu skuvati fil od smeđeg šećera, kokosovog mleka i malo rendane kore limuna. Premazati kore, pa odozgo ukrasiti glazurom od čokolade i posnog margarina.

Shutterstock

2. Tart od krušaka

SASTOJCI:

  • šolja brašna
  • prstohvat soli
  • četvrt šolje ulja
  • četiri kašike hladne vode

ZA FIL:

  • dve kašike cimeta
  • dve kašike kristal-šećera
  • kašika brašna
  • prstohvat soli
  • kašika ekstrakta badema
  • dve veće kruške

PRIPREMA:

Brašno pomešati sa malo soli. U drugoj posudi pomešati ulje i vodu, pa dodati u brašno i zamesiti testo. Uviti u foliju i ostaviti da odstoji u frižideru 20 minuta.
Testo potom rastanjiti, pa prebaciti u kalup obložen papirom za pečenje. Pomešati šećer, cimet, brašno i mrvicu soli. Dodati tanko sečene kruške i ekstrakt badema, pa sve dobro rukama izmešati. Rasporediti kruške preko testa, pa peći u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Shutterstock

3. Sladoled sa limetom, avokadom i nanom

SASTOJCI:

  • dva veća avokada
  • šolja soka od limete
  • pola šolje javorovog sirupa
  • šolja kokosovog mleka
  • prstohvat soli
  • malo sveže nane
  • kašika ekstrakta vanile
  • četvrt šolje kokosovog ulja

PRIPREMA:

Avokado očistiti, oljuštiti, pa iseckati na komade. Staviti u blender, dodati sok od limete, pola šolje javorovog sirupa (ili meda) i kokosovo mleko, pa sve dobro izmiksati. Potom ubaciti listove nane, prstohvat soli, ekstrakt vanile i kokosovo ulje, pa miksati dok se ne dobije glatka i ujednačena smesa.
Sladoled staviti u zamrzivač, da se ohladi i stegne. Nekoliko puta ga izvaditi i dobro izmiksati mikserom, kako se ne bi stvorili kristali.

Shutterstock

4. Hleb sa bananama i lešnicima

SASTOJCI:

  • 225 g brašna
  • tri kašike praška za pecivo
  • 100 g smeđeg šećera
  • tri kašičice mlevenog cimeta
  • šolja lešnika
  • tri veće banane
  • 75 ml suncokretovog ulja

PRIPREMA:

Rernu zagrejati na 200 stepeni. Banane oljuštiti, pa izgnječiti viljuškom. Dodati brašno, cimet i prašak za pecivo, pa sve dobro izmešati. Potom dodati šećer, grubo iseckane lešnike i suncokretovo ulje, pa mešati dok se svi sastojci ne sjedine.
Dobijenu smesu prebaciti u podmazan pleh obložen papirom za pečenje, pa peći u rerni oko 20 minuta. Potom prekriti folijom, pa peći još 35 minuta. Malo prohladiti, pa poslužiti.

 

  •  


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]