KOME SE JEDU POSLASTICE? Krofne iz rerne koje svi obožavaju

Shutterstock

15:34 Iće i piće 0

torteikolaci.com | 01. 04. 2017.

KOME SE JEDU POSLASTICE? Krofne iz rerne koje svi obožavaju

Narastu ogromne i bez prženja u dubokom ulju. Obećava!

Sastojci: 

pola kockice svezeg kvasca 

1 kesica vanilin secera

2 jaja

prstohvat soli

70 g otopljenog putera

125 ml mlake vode

125 ml mlakog mleka

550 gr brasna

Za premaz krofni 55 g putera

(VIDEO) NJAM NJAM! Sočna, a posna torta sa bananama i keksom

KO JE GLADAN? Najukusniji aromatični krompir iz rerne

Priprema testa:

Kvasac pomesati sa brasnom i vanilin secerom.

Dodati jaja, vodu, mleko, i rastopljen puter, pa umesiti fino mekano testo.

Testo ostaviti da se udupla.

Potom testo razviti ne bas tanko, malo deblje i casom vaditi krugove od testa.

U tepsiju staviti pek papir i premazati ga sa rastopljenim puterom.

Takodje i svaku krofnu premazati rastopljenim puterom odozgo.

Tako premazane krofne u tepsiji pustiti da nadodju.

Nadosle krofne peci u prethodno zagrejanoj rerni na 250 C 0ko 20 minuta.

Vruce krofne premazati rastopljenim puterom, posuti kristal secerom i secrom u prahu.

Sa strane spricom izbusiti rupu, napuniti dzemom ili kremom.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]