Shutterstock

16:11 Iće i piće 0

Superžena/informer.rs | 31. 05. 17.

PALAČINKE BEZ GLUTENA! Recept koji morate da probate

Ako ste alergični na gluten to vas neće sprečiti da uživate u pravoj letnjoj poslastici - palačinkama sa puterom od kikirikija i voćem!

Sastojci:

75 grama brašna bez glutena
1 supena kašika svežeg cimeta
1 jaje
220 ml mleka
1 supena kašika suncokretovog ulja
2 supene kašike putera od kikirija bez glutena
1 banana, iseckana na komadiće
150 grama jagoda
med

Shutterstock

Priprema:

U jednu veliku činiju viljuškom lagano umešati brašno i cimet . 

Dodati jaje, mleko i mešati sve dok se smesa ne pretvori u lepo testo. 

Zagrejati tiganj prečnika 22cm i posuti nekoliko kapi ulja. Višak skupiti maramicom. 

Kutlačom azgrabiti mali deo testa i izručiti ga na sredinu tiganja. Mešati tiganjem kružno dok smesa ne pokrije celu površinu. 

Ostaviti da se peče 2 minuta, a kada dobije lepu boju okrenuti palačinku na drugu stranu još minut-dva. 

Na kraju palačinke namazati puterom od kikirikija, smotati i preliti medom medom. Dodati na njih iseckane jagode i banane. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]