shutterstock/iće i piće

17:58 Iće i piće 0

Iće i piće | 01. 06. 2017.

(FOTO) MAROKO NA TRPEZI! Tri nesvakidašnja recepta iz dodatka IĆE I PIĆE!

Pogledajte i zabeležite tri odlična recepta iz kulinarskog dodatka Iće i piće... Ukoliko požurite na kioske preostale recepte još danas možete naći, jer vam ih svakog četvrtka poklanjamo uz Infomer!

1. Marokanske ćufte sa limunom

SASTOJCI:

  • tri glavice crnog luka
  • 500 g mlevene jagnjetine
  • kora i sok limuna
  • kašičica mlevenog kumina
  • kašičica mlevenog cimeta
  • dve kašike ulja
  • komadić đumbira
  • čili papričica
  • prstohvat šafrana
  • 250 ml bistre jagnjeće supe
  • kašika pirea od paradajza
  • 100 g maslinki
  • malo korijandera
  • so, biber

PRIPREMA:

Luk očistiti, iseći na komade, staviti u blender, pa izmiksati. Polovinu luka staviti u posudu, dodati jagnjetinu, koru limuna, kumin, cimet, peršun, so i biber, pa zamesiti. Formirati rukama ćufte i staviti sa strane.
U većem tiganju zagrejati ulje, pa propržiti preostali luk, šafran, čili papričicu i rendani đumbir. Dodati sok od limuna, pire od paradajza, maslinke i supu, pa kad proključa, ubaciti ćufte i kuvati poklopljeno još 20 minuta. Ubaciti svež korijander, okolo po želji rasporediti kriške limuna, pa kuvati još 10 minuta.

2. Aromatična jagnjetina sa urmama

shutterstock/iće i piće

SASTOJCI:

  • kašika ulja
  • glavica crnog luka
  • 500 g jagnjetine od buta
  • 300 g slatkog krompira
  • korijander
  • cimet
  • kašika paradajz pirea
  • 50 g urmi
  • kuvani pirinač
  • so, biber

PRIPREMA:

Jagnjetinu iseći na kocke, a luk na kockice. U tiganju zagrejati ulje, pa propržiti meso i luk. Dodati slatki krompir isečen na komade, začiniti korijanderom i cimetom, posoliti i pobiberiti, preliti sa dve šolje vode, umešati pire od paradajza, pa kuvati oko 40 minuta. Pred kraj kuvanja dodati urme, promešati, pa poslužiti sa kuvanim pirinčem.

3. Tažin sa piletinom

shutterstock/iće i piće

SASTOJCI:

  • dve kašike ulja
  • 800 g piletine
  • glavica crnog luka
  • prstohvat šafrana
  • komadić đumbira
  • 300 g šargarepe
  • malo suvih šljiva
  • paradajz
  • kašika meda
  • so, biber
  • peršun

PRIPREMA:

U većem tiganju ili posudi za tažin zagrejati ulje, pa propržiti piletinu isečenu na veće komade, da porumeni sa svih strana. Dodati luk i rendani đumbir, pa pržiti još dva minuta. Zatim dodati šolju vode, šafran, med, iseckanu šargarepu i paradajz. Poklopiti i kuvati pola sata. Potom posuti iseckanim peršunom, posoliti i pobiberiti, te kuvati još 10 minuta.

Klikom na linkove (ispod) POGLEDAJTE recepte iz prethodnih brojeva dodatka IĆE I PIĆE:

(FOTO) MALA ŠKOLA KUVANJA: Meksička salata sa škampima iz kulinarskog dodatka IĆE I PIĆE!

JAGA NA BRDO NAČINA! Četiri fantastična recepta za omiljenu srpsku slanu poslasticu!

MALA ŠKOLA KUVANJA! Naučite da spremate najukusnija jela kroz fotografije!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]