• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.06.2017

17:31

VREDI PROBATI! Lubenica čisti creva, izbacuje šećere i masnoće iz tela za 10 dana!

Recepti

VREDI PROBATI! Lubenica čisti creva, izbacuje šećere i masnoće iz tela za 10 dana!

Podeli vest

Lubenica može pomoći i u mršavljenju, a ako odlučite da detoksikujete organizam lubenicom, najbolje je da tretman traje od 9 do 13 dana

Ovo voće pomaže u gubitku kilograma zahvaljujući tome što zavarava glad i povoljno deluje na probavni trakt. Osim toga, lubenica je prirodno slatka, pa vam može pomoći i kada nastupi kriza za čokoladom ili sladoledom.

Vlakna kojima lubenica obiluje držaće vas sitim i sprečiti prejedanje. Ali, iako je bogata hranjivim materijama i ima malo kalorija, lubenica ima visoki glikemijski indeks.

- Kod ljudi koji su osetljiviji na podizanje šećera u krvi potrebna je doza opreza i lubenica se mora kombinovati sa namirnicama niskog glikemijskog indeksa, na primer orašastim plodovima, trešnjama, raženim hlebom, sočivom, jabukama... To ne mora biti u istom obroku, ali imajte na umu da bi u idućem obroku trebalo pojesti namirnicu niskog glikemijskog indeksa kako bi se anulirao visoki indeks lubenice - savetuje nutricionistica Mirna Trumbetaš.

Kako biste, nakon što ste prošli dane dijete s lubenicom, održali proces mršavljanja, zamenite sve sokove običnom vodom i lubenicom: dve kriške lubenice iseckajte na manje komade i zamrznite ih. Potom šaku zamrznutih komadića stavite u čašu i dodajte vodu. Led od lubenice će rashladiti vodu i dati joj blagi ukus. Nakon što popijete vodu, pojedite lubenicu.

Uz pomoć lubenice smanjite i veličinu obroka. Konzumiranje manjih obroka jedan je od najboljih načina za gubitak kilograma, a lubenica vam može pomoći u zadržavanju osećaja sitosti.

Pre nego što se odlučite na dijetu sa lubenicom, postoji evo na koje sve načine je možete konzumirati i koje činjenice treba da znate:

Hlađenje pre jela

Najhladnija lubenica nije i najzdravija. Čuvajte je na sobnoj temperaturi i ohladite neposredno pre jela.

Salata na novi način

Uobičajenoj salati od povrća dodajte šaku do dve lubenice iseckane na kockice, malo metvice i mocarelu isečenu na trakice. Začinite s nekoliko kapi balzamiko sirćeta.

Voćni desert

Lubenicu poslužite kao desert – pojedite krišku do dve umesto parčeta torte i naučite da uživate u prirodno slatkim ukusima.

Kako da aktivirate hormone mršavljenja: Ovako se kilaža skida bez dijete!

Nakon vežbanja

U blenderu pomešajte kilogram lubenice bez koštica, šoljicu hladne vode i dve kašičice soka od limuna.

Public

Jelovnik

1. dan

Doručak: kriška lubenice, šoljica kafe ili zelenog čaja
Ručak: 150 g kuvane nemasne govedine, 150 g kuvanog pirinča, kriška lubenice
Večera: 100 g svežeg kravljeg sira, kriška integralnog hleba, kriška lubenice

2. dan

Doručak: kriška lubenice, šoljica kafe ili zelenog čaja
Ručak: 100 g kuvanih pilećih prsa, kriška hleba, kriška lubenice
Večera: 100 g grilovane ribe, 100 g kuvanog pirinča, 2 kriške lubenice

3. dan

Doručak: kriška lubenice, kriška tosta, šoljica kafe ili zelenog čaja
Ručak: 50 g testenine sa sosom od paradajza, 3 kriške lubenice
Večera: salata od povrća, neograničene količine lubenice

4. dan

Doručak: 2 kriške lubenice
Ručak: supa od brokolija, kriška hleba, 2 kriške lubenice
Večera: 3 srednje velika krompira pečena u rerni, 2 kriške lubenice

5. dan

Doručak: 3 kriške lubenice
Ručak: 150 g kuvane nemasne govedine, neograničene količine lubenice
Večera: kriška hleba, 100 g kravljeg sira, 3 kriške lubenice


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija