• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr/informer.rs

13.06.2017

11:14

TORTA OD TRI SASTOJKA gotova za 15 minuta!

Recepti

TORTA OD TRI SASTOJKA gotova za 15 minuta!

Podeli vest

Ledena torta vrlo je prilagodljiva pa za nju možete koristiti sladoled od čokolade, jagode ili bilo koji drugi vama najdraži ukus

Torta od sladoleda i keksa letnji je desert koji ćete obožavati. Osim što vam je, uz sladoled i keks, za njega potreban još samo jedan sastojak, ovaj slasni hladni desert priprema se bez upotrebe rerne. Gotov je za 15 minuta, a sve što u njegovoj pripremi uzima vremena je hlađenje u zamrzivaču.

Sastojci:

- 250g prhkog keksa

- 3 kašike rastopljenog maslaca 

- 1.5 litar blago rastopljenog sladoleda (zkus po želji)

Priprema:

U blender stavite 10 keksića i obradite ih do finih mrvica. Dodajte maslac i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Mešavinu keksa i maslaca izlijte u posudu za pečenje dimenzija oko 22 cm s dnom koje se može skloniti. Dnom merne posude ili čaše čvrsto pritisnite koru na dno posude. Na koru složite osam celih keksića. 

(VIDEO) MEKANI MAFINI SA VIŠNJAMA! Neodoljiva poslastica

(VIDEO) PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA! Ideja za ručak

Na keks izlijte sladoled i gumenom špatulom nežno ga rasporedite po celoj površini. Tortu ostavite u zamrzivaču najmanje 4 sata, odnosno dok ne postane čvrsta. 

Kako biste tortu sigurno izvadili iz lima, po spoljnom rubu lima prođite krpom ili sunđerom natopljenim toplom vodom. Podignite dno lima zajedno s tortom, stavite je na tanjir za serviranje i  isecite na komade.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija