• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

16.06.2017

19:58

NE PROSIPAJTE VODU OD TESTENINE, uz nju ćete napraviti magiju!

Recepti

NE PROSIPAJTE VODU OD TESTENINE, uz nju ćete napraviti magiju!

Podeli vest

Mnogi profesionalni kuvari su dugo i ljubomorno čuvali ovu tajnu. Sigurno ste se mnogo puta pitali dok ste jeli pastu u restoranu kako je preliv tako kremast, a vama kod kuće to nikad ne uspe

Pritom ste dok spremate pastu uvek prosipali vodu u kojoj se kuvala. 

U tome je caka! 

Vi ste u stvari ne znajući bacali taj tajni sastojak. Profesionalni kuvari znaju, a sada i vi, da malo guste beličaste slane vode u kojoj se kuvala pasta može mnogo da poboljša izgled i ukus sosa. Ta voda sadrži skrob pa samim tim može da zgusne preliv i da on postane kremast. 

Osim toga biće i ukusniji. Potrebno je naglasiti da se voda dodaje na kraju kuvanja sosa i da sos treba manje posoliti jer je voda od testenine slana.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kuvar

pre 5 godina

Voda u kojoj su se kuvali špageti, sadrzi skrob, a on je tajna kremastog preliva, sosa, testenine. U redu, a zasto u receptu ne stoji da se u pripremanju sosa ne koristi skrob, gustin, starch, koji nije kuvarska tajna, pa ako neko i prospe vodu, u kojoj se kuvala testenina, neće biti bačena tajna, kuvarska.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija