Pixabay

12:01 Iće i piće 1

radiosarajevo | 05. 07. 2017.

OTKRIVAMO TAJNU VRHUNSKE KAFE! Nije stvar u pripremi, niti u aparatu!

Zaboravite luksuzne aparate za kafu, kupovinu najskupljih zrna ili specijalne tehnike mešanja: najveću ulogu u dobrom ukusu omiljenog napitka ima - voda

Ovo je pokazala studija britanskog Univerziteta Bat u kojoj su hemičari analizirali tačan sastav kafe koju su prethodno dali volonterima na testiranje. 

Čak i ako se koriste ista sorta i zrna, kafa može da ima potpuno drugačiji ukus ako se skuva u različitim vodama iz slavine, zaključili su naučnici. 

Ono što najviše utiče na dobar ukus kafe je relativno tvrda voda, koja ima veći procenat jona magnezijuma i podstiče otpuštanje aroma iz zrna. 

VEČITO PITANJE: Da li si stvarno smršala ili si samo izgubila višak vode?

Možda upravo zbog tvrde vode naša kafa ima taj neponovljivi ukus?



Gospodin Grga Pitić

06.07.2017. 00:28

Sankerska fora sa kiselom vodom.. Verujem i da je pokojni Tito znao za to.. Podelite Nobelovu nagradu sankerima


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]