• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kodbakeugostima.blogspot.rs

11.07.2017

13:33

(VIDEO) KNEDLE SA KAJSIJAMA! Omiljena poslastica na malo drugačiji način

Recepti

(VIDEO) KNEDLE SA KAJSIJAMA! Omiljena poslastica na malo drugačiji način

Podeli vest

Iskoristite sezonu kajsija na najbolji mogući način. Ove knedle mogu da budu ili desert ili ceo obrok

Potrebno je:

500 gr krompira

15 kajsija
oko 200 gr brašna
2 kašike griza
100 gr prezli
malo ulja
1 jaje
so
šećer
1 vanilin šećer

Pripreme: 

Krompir očistiti i skuvati, ocediti vodu dobro izgnječiti dodati malo soli i 1 jaje. Sve dobro mikserom izmiksati da nema grudvica. Dodati brašno i griz. 

Vaditi po malo testa pritisnuti na dlan staviti cele kajsije bez koščica, zamotati u testo i napraviti okrugle knedle. Pobrašnjiviti poslužavnik i ređati na njega. 

Staviti u šerpu vodu posoliti pa kad provri polako spuštati jednu po jednu knedlu. Varjačom ići po dnu da se ne zalepe za dno. Potrebno je da kuvaju oko 5-6 minuta. Vaditi rešetkastom kašikom i valjati ih u pržene prezle. Pošećeriti i sipati vanilu po njima. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bubi bembic

pre 6 godina

Hvala Vam za još jedan recept iz Bakine kuhinje! Odličan prijedlog da se iskoristi sezona kajsija i naprave knedle, divna poslastica koju će svi obožavati. Lijep pozdrav!

Sace Recepti

pre 6 godina

Preporuka svima koji ovo pročitaju . Da obavezno naprave recept bilo koji od Bake i uzivaće. Svaki je za medalju. Pozdrav Bojana

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija