• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: serpica.net

14.07.2017

16:47

(VIDEO) POHOVANA PILETINA U RERNI SA KORNFLEKSOM! Ručak iz snova

Recepti

(VIDEO) POHOVANA PILETINA U RERNI SA KORNFLEKSOM! Ručak iz snova

Podeli vest

Jednom kada isprobate....pravićete često na ovaj način pripremljenu piletinu

Sastojci:

- 10 manjih batačića (super je i belo meso, brže se ispeče)

- 200 g kornfleksa

- 1 kašika senfa

- 150 g kisele pavlake

- 160 g posnog majoneza (ima manje kalorija)

- 2 kašike limunovog soka

- maslinovo ulje ok 5 -6 kašika

Od začina: biber, so, beli luk u prahu, suvi začin od povrća, može i malo kurkume.

Priprema:

Piletinu operite, skinite kožicu, prosušite pa začinite biberom, belim lukom u prahu, suvim začinom, kurkumom. Prelijte sa 3 kašike ulja i ostavite oko sat vremena da stoji u frižideru.

Izmrvite kornfleks, umutite posebno pavlaku, senf, majonez i limun pa i to malo začinite. Tepsiju obložite pek papirom i krenite da pohujete.

Svaki komad mesa bogato premažite umućenom masom i uvaljajte u kornfleks, složite na tepsiju i na kraju prelijte  maslinovim uljem.

Prekrijte folijom tokom prvih 30 minuta, potom sklonite foliju i još 15 minuta pecite da se dobije lepa boja i uhvati hrskava korica.

Poslužite uz priloge ili salatu..




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija