• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji.hr

15.07.2017

12:14

NAPRAVITE domaće kornete za sladoled!

Recepti

NAPRAVITE domaće kornete za sladoled!

Podeli vest

Testo za kornete ćete napraviti za čas, a najbolje od svega je što se možete poigrati s ukusima koje volite

Verovatno vam nikada nije palo na pamet da možete svoje kornete napraviti kod kuće! E pa možete. veoma je jednostavno, a ovo je osnovni recept.

Sastojci:

2 jaja

65 g šećera

30 g rastopljenog maslaca

3 kašičice mleka

1 kašičica ekstrakta vanile

45 g brašna

prstohvat soli

3 kašičice suncokretovog ulja

Priprema:

U velikoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte maslac, mleko i vanilu. Postupno umešajte brašno s kašikom pa dodajte so. Ako vam se čini da je testo pregusto, dodajte još malo mleka. Mali tiganj zagrejte na srednjoj vatri.

Tiganj lagano premažite uljem. Jednu malu kutlaču smese dodajte u tiganj i formirajte je u krug, kao za palačinke. Pecite dok ne postane zlatno s jedne i druge strane. Sklonite s vatre i testo oblikujte u kornet dok je još vruće. Stavite kornete na kuhinjsku šipku da se ohlade.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija