• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kodbakeugostima.blogspot.rs

31.07.2017

11:40

(VIDEO) HRSKAVE PITICE! Ukusni obrok sa sirom

Recepti

(VIDEO) HRSKAVE PITICE! Ukusni obrok sa sirom

Podeli vest

Fini zalogaji za sve prilike

Sastojci:

1/2 kg tankih kora

300 g tvrdog kravljeg sira

3 jaja

100 ml mleka

ulje

1 tanki okrugli prut ili šipka

čačkalice

Priprema:

Sir izdrobiti, dodati dva jaja i jedno belance (žumance ostaviti). U mleko sipati malo ulja. Koru prostreti na sto pa je okrenuti na trougao najbolje ako su kore četvrtaste. Premazati je četkicom mlekom kao i prut na koji ćete navijati.

PARPIKE PUNJENE SIROM! Evo predloga za brzu i ukusnu večeru!

Šipku ili prut staviti na kraj ugla kore, i polako  uviti koru na nju ali ne do kraja, ostaviti mali trougao nenavijen. Skupiti koru i sa jedne i druge strane pa je okrenuti naopako i saviti krajeve i spojiti tako da nam trougao bude na dnu, spojiti krajeve čačkalicom. 

VOLITE RAFAELO KUGLICE? Ona ćete ovaj sladoled OBOŽAVATI!

Ređati u podmazan pleh ili ako želite stavite pek papir. Ovo što smo dobili od kora podseća na mala gnezda. 

Puniti ih nadevom od sira. Žumance izmutiti dodati malo ulja i time premazati ivice i posuti susamom i semenkama. 

Peći na 190-200 stepeni oko 30 min. Izvaditi čačkalice dok su vruče. Najbolji su dok su vrući tako se tope a tako hrskavi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija