• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr/informer.rs

31.07.2017

14:35

(VIDEO) NAJUKUSNIJI RUČAK OD TRI SASTOJKA! Proverite zašto je za ovim receptom poludeo svet

Recepti

(VIDEO) NAJUKUSNIJI RUČAK OD TRI SASTOJKA! Proverite zašto je za ovim receptom poludeo svet

Podeli vest

Kada govorimo o kuvanju, godine nikako nisu prepreka ovoj strasti. Najbolji primer je Klara, najstarija američka kuvarica s popularne stranice Jutjub čija su jela oduševila ceo svet

Donosimo recept za ukusan ručak s krompirom, lukom i viršlama u kom će uživati veliki i mali, a koji je jeftin i brz.

Prabaka, baka i majka Klara na svom YouTube kanalu je sa gledaocima širom sveta podelila najjednostavnije recepte koji su obeležili njenu mladost.

Upravo ta jela pripremala joj je majka tokom velike ekonomske krize (velike depresije) koja je obeležila početak 30. godina prošlog veka, a kada je vladalo veliko siromaštvo i nestašica.

Iako je simpatična kuvarica umrla u 97. godini života, recepti koje je pred kamerama pripremala gotovo do samoga kraja života popularniji su nego ikada, a u njima uživaju njeni brojni fanovi širom sveta.

Jela bake Klare opisuju jednostavne, jeftine i svima dostupne namirnice pripremljene na brz i ukusan način, a mi vam donosimo ručak od 3 sastojka u kojem će uživati klinci i odrasli, a za koje vam ne treba mnogo novca.

Sastojci:

- 2 veća krompira

- 1 glavica većeg luka

- 1 paket viršli (2 do 4 komada)

Priprema:

Krompir i luk očistite i isecite na manje kockice. U duboki tiganj stavite ulje, dodajte krompir, luk, posolite i pobiberite. Pripremajte na srednjoj vatri i kutlačom okrenite sastojke. Po želji dodajte kašiku pelata ili nekog drugog sosa od paradajza.

Viršle isecite na kolutiće, a kada se krompir zapeče, ubacite ih u tiganj i nastavite s dinstanjem i okretanjem. U tiganj dodajte i malo vode, pa nastavite da dinstate još par minuta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija