printscreen

20:15 Iće i piće 0

Informer | 03. 08. 2017.

LAKO SE PRAVI! Sušeni paradajz u maslinovom ulju!

Ako ste počeli sa pripremom zimnice, probajte da napravite i ovaj recep i tako dopunite zalihe u špajzu nečim novim

Za dve tegle od pola kilograma potrebno je: 1,5 kg (oko 16 plodova) duguljastog paradajza, 300 ml (1 šolja) maslinovog ulja, 2 kašičice suvog ruzmarina, 2 kašičice suvog timijana, 2 osušena lovorova lista, so i biber

1. Nožem pažljivo uklonite peteljke paradajza, pa presecite plod na pola. Zagrejte rernu na 80 stepeni.

2. Kašikom uklonite središnji deo i semenke, pa izdubljeni paradajz rasporedite u plehu obloženom masnim papirom. Posolite i pobiberite.

3. Pecite 8-12 sati na 80 stepeni. Na svakih sat vremena kratko otvorite rernu kako bi se para oslobodila iz rerne. Osušeni paradajz ohladite izvadite iz rerne i ohladite.

4. Osušeni paradajz rasporedite u teglice sa hermetičkim zatvaranjem, pospite osušenim ruzmarinom i timijanom, dodajte po jedan list lovora i prelijte maslinovim uljem. Zatvorite i čuvajte na hladnom.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]