RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)
128. 03. 2024. u 15:51
228. 03. 2024. u 15:51
Kiseljenje povrća i kupusa, pečenje paprika, pravljenje ajvara, kompota, džemova i slatkog od voća, nije samo tradicija već i potreba da se voće i povrće sačuvaju za zimske i prolećne dane kad nema svežih namirnica. Ako to radite prvi put, ili još nemate dovoljno iskustva, par saveta će vam svakako biti od koristi, a recepti će vam dati inspiraciju za šarene tegle pune ukusa.
Voće i povrće za zimnicu treba birati tako da bude zdravo i neoštećeno, a pre upotrebe nužno je dobro ga oprati pod mlazom hladne vode. Ostavite ga da se dobro ocedi.
Neposredno pre pripreme očistite ga od zaostalih peteljki, ili bilo kakvog oštećenja za koje niste sigurni da je nastalo u vašoj kuhinji, što kasnije može da izazove truljenje zimnice.
Kako biste sprečili pucanje tegli pri punjenju vrućim sadržajem, pod njih stavite vlažnu krpu
Spremite sve što još traži vaš recept: šećer, so, sirće...
Neki recepti zahtevaju da upotrebite konzervans (natrijum benzoat), ili vinobran jer se namirnice ne mogu sačuvati bez njih. Takve recepte izbegavajte. Najbolji prirodni konzervansi su sušena rukola, vlašac, mirođija, bosiljak, med, beli luk i ruzmarin.
Tegle neka budu neoštećene i u besprekornom higijenskom stanju, a najbolje je koristiti sasvim nove: dobro ih operite, ocedite na čistom ubrusu i neposredno pred punjenje sterilišite (u prethodno zagrejanu rernu ubacite ih na 15 minuta). Sterilišite i ostali pribor i posuđe i ostavite da se osuši bez brisanja.
Prilikom pripremanja zimnice, bez obzira na to da li se radi o kuvanju, pečenju, pasterizaciji ili kiseljenju, ipak se gube korisne materije, a menja se i ukus namirnica. Mnoga sredstva i dodaci koji se koriste za konzervaciju voća i povrća štetni su po zdravlje i organizam, pogotovu ako se u zimnicu stavljaju u velikim količinama. Napominjemo da konzervans, vinobran, so i šećer u većim količinama štete organizmu. Alkoholno sirće nije baš najzdravija namirnica, pa ga ne treba previše dodavati u zimnicu, već samo koliko je potrebno, a ono se ne preporučuje osobama koje imaju probleme sa želucem i organima za varenje.
Kako biste sprečili pucanje tegli pri punjenju vrućim sadržajem, pod njih stavite vlažnu krpu. Tegle je najbolje zatvoriti vakuumskim zatvaračem. Poklopce i čepove, kao i ivice tegli i flaša, pre punjenja prebrišite alkoholom ili sirćetom.
Tegle je najbolje zatvoriti vakuumskim zatvaračem
Postoji mišljenje da ajvar pre zatvaranja tegli treba kratko zapeći da bi se napravila korica i da bi tako ostao duže svež, ili da se na vrh dolije ulje da bi se sprečio prodor vazduha. To su stari bakini trikovi, ali bake nisu imale moderne tegle sa zatvračima koji dihtuju, nego su sve pokrivale gazom i celofanom.
Dakle, nije neophodno stavljati ulje, ali tegle treba okrenuti naopako, ostaviti ih 5-10 minuta i vratiti u uspravan položaj kako bi se vazduh sa vrha spustio na dno, odnosno kako bi se hermetički zatvorile. Nemojte ih puniti do vrha, ostavite 1-2 centimetra.
Ukoliko pripremate džem od voća, pri kraju kuvanja možete da dodate malo meda, čime ćete postići bolji ukus i ujedno prirodno konzervirati namirnice.
Tegle sa zimnicom čuvajte na suvom, prozračnom i tamnom mestu. Ako se ipak pojave znaci kvarenja, zimnicu, ukoliko je to još moguće, prokuvajte i naknadno sterilišite, ili pokušajte da spasete prebacivanjem sadržaja u drugu teglu.
Poklopce i čepove, kao i ivice tegli i flaša, pre punjenja prebrišite alkoholom ili sirćetom
Izbegavajte previše šećera tokom obrade voća, odnosno soli kod povrća, jer ni jedno ni drugo nije dobro za zdravlje. Ukiseljeno povrće pre upotrebe operite kako ne bi bilo previše slano i previše kiselo. Zimnicu i drugu konzervisanu i kiselu hranu nemojte davati veoma maloj deci.
RECEPTI:
Barene paprike
Sastojci: 3 kg paradajza, 4 kg očišćenih paprika, 100 g šećera, 100 g soli, 200 ml ulja, 400 ml vinskog sirćeta, 3 glavice belog luka, veza peršuna, veza celera.
Priprema: Oljuštite 3 kg zrelog paradajza i sameljite. Sipajte u šerpu i dodajte 100 g šećera, 100 g soli, 200 ml ulja, 400 ml vinskog sirćeta, promešajte, uključite na najjače i sačekajte da provri, pa smanjite vatru i ostavite da vri 30 minuta. Očistite paprike da biste imali 4 kg očišćenih paprika. Dodajte paprike u šerpu gde je paradajz, potopite ih, koliko može da stane, treba da se bare oko pet minuta, dok malo omekšaju, i izvadite ih u drugu šerpu. Ocedite tečnost i ponavljate postupak sa ostalim paprikama dok ih sve ne potrošite. Sitno iseckajte 3 čena belog luka, vezu celera i peršuna. Dodajte u šerpu gde se nalazi paradajz i ostavite da vri pet minuta, pa paradajzom prelijte ravnomerno paprike koje su u drugoj šerpi. Stavite poklopac i ostavite da odstoji 30 minuta. Napunite tegle i dobro zatvorite.
Ukiseljeno povrće pre upotrebe operite kako ne bi bilo previše slano i previše kiselo
Đuveč u tegli
Sastojci: 1,5 l ulja, 2 kg crnog luka, 2 kg šargarepe, 4 kg paprika, 2 kg plavog patlidžana, 6 kg paradajza, 2 kesice bibera, nekoliko listova lorbera, so.
Priprema: Iseckajte luk, šargarepu, paprike, plavi patlidžan, oljuštite i isecite crveni paradajz. Ulijte u veću šerpu ulje i stavite da se zagreje, pa najpre upržite luk, dodajte zatim šargarepu, pržite nekoliko minuta zajedno, dodajte paprike, pa plavi patlidžan i na kraju paradajz. Kuvajte zajedno još 20-25 minuta. Dodajte lovorovo lišće, posolite po ukusu i vruće sipajte u tegle, zatvorite i okrenite naopako i tako ostavite dok se ne ohlade. Zimi ga možete spremati kao paprikaš ili đuveč, sa mesom ili bez njega.
Marinirani beli luk
Sastojci: 300 g belog luka, 200 ml belog vinskog sirćeta, 200 ml belog vina, po želji maslinovog ulja, kašičica morske soli, lišće od bosiljka, peršuna, par ljutih papričica, 10-15 zrna bibera.
Priprema: Očistiti beli luk i ostaviti na stranu. U šerpicu staviti vinsko sirće, belo vino, iseckan peršun i bosiljak, zrna bibera, so i kuvati desetak minuta. U kuvano sirće staviti oljušten beli luk i kuvati još desetak minuta na tihoj temperaturi i ostaviti da se ohladi. Staviti beli luk u tegle, sipati 2/3 sirćeta u kome je bio beli luk, zrna bibera, pa sitno naseckati bosiljak, peršun i papričicu, dodati u tegle pa dopuniti do kraja sa maslinovim uljem, da beli luk bude potpuno zaliven.
Dobro zatvorite tegle. Može da stoji nekoliko meseci, ali posle otvaranja mora biti u frižideru.
Džem od jabuka i suvog grožđa
Sastojci: 2 kg jabuka, 200 g suvog grožđa, čaša ruma, 1,5 kg šećera.
Priprema: Oljuštiti, očistiti i iseckati na tanke kriške 2 kg jabuka. Očistiti 200 g suvog grožđa, preliti sa jednom čašom ruma i ostaviti da stoji. Pola litra vode i 1,5 kg šećera kuvati dok ne počne da se karamelizuje, onda dodati jabuke i suvo grožđe, i kuvati dok jabuke ne postanu providne. Džem sipati u tople tegle i staviti u zagrejanu rernu da se uhvati korica.
Ukoliko pripremate džem od voća, pri kraju kuvanja možete da dodate malo meda
Slatko od šljiva i meda
Sastojci: 1/2 kg šljiva, 250-300 g meda.
Priprema: Lepe, zdrave plodove šljiva operite i izvadite im koštice. Stavite u čist sud i nalijte prokuvanim medom. Pokrijte i ostavite da odstoje nekoliko časova. Za to vreme šljive će pustiti vodu. Taj sirup izlijte u drugu šerpu i stavite na vatru da se kuva, a šljive poređajte u čiste tegle. Prohlađeni skuvani sirup sipajte preko šljiva, tegle zatvorite i kuvajte (sterilišite) pet minuta, na 80 stepeni.
Marmelada od šargarepe
Sastojci: 1 kg šargarepe, 0,5 kg šećera, 4 limuna, malo cimeta.
Priprema: Šargarepu očistite i iseckajte. U posudu ređajte naizmenično šargarepu, šećer i nastruganu koru limuna. Preko polovine ukupne količine iscedite sok od jednog limuna. Nastavite sa ređanjem, iscedite i drugi limun i pospite sa malo cimeta. Sipajte pola litra vode i na umerenoj temperaturi, povremeno mešajući, kuvajte oko četiri sata. Sipajte u tegle, ohladite i zatvorite.
Pokušajte da ove jeseni pripremite zimnicu sa prirodnim konzervansima. Nudimo nekoliko načina prirodnog konzervisanja
RUKOLA
U sirovom obliku koristi se za pripremu ukusnih aromatičnih salata. Sušenu koristite za konzerviranje povrća za zimu. Dodaje se na kraju, nakon kuvanja.
Rukola sadrži u sebi vitamin C, mnoštvo minerala, a posebno je bogata gvožđem. Zahvaljujući sumporu i prirodnim antibakterijskim materijama pomaže da se pripremljena zimnica dugo održi.
VLAŠAC
Predstavlja vrstu luka, koji se u sušenom obliku koristi kao začin i prirodni konzervans. Obiluje sumpornim jedinjenjima i prirodnim fitoncidima koji sprečavaju razvoj bakterija u hrani. U listovima vlašca ima vitamina A, C i B grupe, a od minerala bogat je fosforom i gvožđem.
MIROĐIJA
Poznata mirisna biljka koja raste kao samonikla, a može se gajiti i u bašti. Lišće mirođije dodaje se pri pripremi krastavaca za zimu, a plod se koristi u manjoj meri, iako je lekovitiji od lišća. Cela biljka i plod melju se i koriste kao začin veoma prijatnog ukusa. Listovi u sebi sadrže sveže, veoma mirisno ulje koje čine prirodne supstance - limonen 70% i karven 30%. U zrelim plodovima mirođije nalazi se 4% etarskog ulja, masno ulje, oko 18% azotnih jedinjenja i 6% pektina. Zahvaljujući ovakvom sastavu, mirođija ima sposobnost da pomaže u prirodnom konzerviranju namirnica za zimu.
BOSILJAK
Bosiljak u sebi sadrži glikozide, mineralne soli, kamfor i eterična ulja. Aroma bosiljka potiče od eugenola. Za pripremu zimnice koriste se listovi u sirovom ili sušenom obliku.
MED
Pčelinji med je namirnica izuzetnog kvaliteta. Poznat je kao vrhunska poslastica. Međutim, može da služi i kao prirodni konzervans, jer deluje na bakterije, viruse i gljivice i time čuva zimnicu. Možete konzervirati voće u medu tako što ga prelivate u slojevima, a zatim zatvorite voskom. Pri pripremi kečapa, bez obzira da li je ljut ili blagog ukusa, takođe se dodaje med, čime se sprečava kvarenje proizvoda. Ukoliko pripremate džem od voća, pri kraju kuvanja dodajte određenu količinu meda, čime ćete postići sladak ukus i ujedno prirodno konzervirati namirnicu.
BELI LUK
U sebi sadrži prirodni sumpor i fitoncide, prirodne antibiotike, čime sprečava rast bakterija. Stoga koristite beli luk za pripremu slane zimnice od povrća. Luk može da se koristi u izvornom obliku ili sitno iseckan, kao i u obliku granula ili praha. Obično se dodaje na kraju kuvanja, čime se zadržavaju lekovita svojstva.
RUZMARIN
Predstavlja začinsku biljku. Potiče sa Mediterana. Zbog svog sastava predstavlja prirodni konzervans, prijatne je arome i ukusa. Listovi su puni eteričnih ulja. Sveže iseckan i usoljen služi kao začin.
Potpredsednik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić oglasio se na društvenoj mreži Iks i zanimljivom objavom opisao politiku opozicije okupljene oko Dragana Đilasa.
28.03.2024
12:43
Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov izjavio je danas da su konsultacije o izboru zamenika predsednika radnih tela prošle efikasno i da više nema prepreka da skupštinski odbori budu konstituisani već naredne sedmice.
28.03.2024
12:02
Lider Nove DSS Miloš Jovanović izjavio je da će predstavnici koalicije NADA i "Srbije protiv nasilja" imati sastanak vrlo brzo, ali da ako vlast ne prihvati fer, demokratske i poštene izbore, opozicija na njih neće izaći i takvih izbora neće biti.
28.03.2024
11:20
Srpska opozicija koja se navodno zalaže za dijalog, opet je uskočila sebi u usta, ne došavši u Skupštinu Srbije na konsultacije o zamenicima predsednika radnih tela!
28.03.2024
11:18
Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) i desna ruka tajkuna Dragana Đilasa, izjavila je da nije došlo do pomaka u primeni preporuka ODIHR-a u vezi sa izbornim uslovima i navela da je "nemoguće učestvovati na izborima koji nisu izbori".
28.03.2024
10:53
Stanovnici ovog prestoničkog naselja rešili da javna parking mesta privatizuju, što mnogima smeta.
28.03.2024
17:30
Sporazum o saradnji koji predviđa aktivno učešće studenata i nastavnog osoblja u projektu izgradnje beogradskog metroa potpisan je juče između Fakulteta organizacionih nauka i JKP „Beogradski metro i voz”.
28.03.2024
17:17
Igor Jurić objasnio je zašto je obustavljena terenska istraga nakon 27 sati.
28.03.2024
17:03
Na društvenim mrežama i oglasima prodaju se raznorazni preparati koji navodno leče depresiju za koje stručnjaci upozoravaju da mogu biti opasni po zdravlje.
28.03.2024
17:00
Dolaskom proleća 1. aprila, ističe zakonska obaveza korišćenja zimskih guma na vozilu i vozači se uveliko spremaju za zamenu postojećih ili kupovinu novih letnjih guma. Zamena se preporučuje zbog ekonomičnosti, uštede i bezbednosti.
28.03.2024
16:31
Advokat Goran Petronijević i politikolog Nikola Jović komentarisali su antisrpske izjave Dinka Gruhonjića tokom svog gostovanja u "Info danu" na Informer TV.
28.03.2024
16:59
Prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović gostovali su u emisiji "Info dan" na Informer TV, gde su govorili o budućnosti Sjedinjenih Američkih Država, kao i sveta generalno.
28.03.2024
16:30
Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.
28.03.2024
13:31
Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.
28.03.2024
12:44
U Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem dokaza sa Skaj aplikacije koji se odnose na otmicu i ubistvo Nikole Mitića nastavljeno je suđenje je kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.
28.03.2024
15:12
Nikola Kačarević koji je optužen da je kao pripadnik grupe Nikole Vušovića Džonija "namestio" druga Aleksandra Šarca u tržnom centru Ušće gde ga je pripadnik iste kriminalne grupe Lazar Ili smrtonosno ranio izneo je danas svoju odbranu pred sudskim većem Svetlane Aleksić.
28.03.2024
14:56
U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Novak Radin (40) zbog sumnje da je neovlašćeno, radi dalje prodaje držao 43,17 grama opojne droge kokain, kao i jer je neovlašćeno držao pištolj i municiju.
28.03.2024
14:23
Carinski službenici su 27. marta 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja pošiljke pune minerala.
28.03.2024
14:09
Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.
28.03.2024
12:54
Proslavljeni teniski trener Nikola Pilić (84) došao je u Beograd zbog promocije filma "Nikola Pilić – Legenda", a na konferenciji za medije pričao je i o prekidu saradnje Novaka Đokoviča i Gorana Ivaniševića.
28.03.2024
14:41
Košarkaši Crvene zvezde u petak gostuju ekipi Real Madrida od 20.30 časova u 32. kolu Evrolige, ali ne može da računa na Miloša Teodosića, pošto je završio u bolnici.
28.03.2024
13:53
Poznati fudbaleri iz Južne Amerike glavna su tema u svetskim medijima, ali ne zbog svojih dobrih partija i golova. Naprotiv, oni su u centru pažnje zbog krivičnih dela i ozbiljnih skandala.
28.03.2024
14:05
Puma je zvanično predstavila fudbalske dresove u kojima će igrati reprezentacija Srbije.
28.03.2024
12:00
Američki košarkaš jutros je odradio šuterski trening, tako da ipak postoji mogućnost da se večeras nađe na terenu protiv Olimpijakosa u 32. kolu Evrolige (Sport klub 1, 20.30).
28.03.2024
11:44
Ruski avion srušio se kod Sevastopolja, saopštio je gubernator Mihail Razvožajev.
28.03.2024
17:05
Oružane snage Poljske saopštile su da je umro brigadni general, načelnik štaba Operativne komande EU Altea, Adam Marčak. Prema rečima zvaničnika, preminuo je prirodnom smrću. Operativna komanda je navela da je „neočekivana smrt generala nastala prirodnim uzrocima u slobodno vreme od dužnosti". Da li je to baš tako?!
28.03.2024
16:30
Identifikovan je i priveden još jedan osumnjičeni koji je učestvovao u finansiranju terorističkog napada u Krokus siti holu, čije će hapšenje tražiti Istražni komitet. Ovo je za TASS saopštila pres-služba Istražnog komiteta Ruske Federacije.
28.03.2024
16:28
Ministarstvo odbrane Francuske je danas ukazalo na lažni sajt Kopnene vojske na kojem se 200.000 Francuza poziva da se "angažuju u Ukrajini".
28.03.2024
15:41
Rusija se sprema za novu veliku ofanzivu na frontu, piše uticajni Ekonomist.
28.03.2024
15:16
Sin proslavljenog fudbalera Dejvida Bekama, Bruklin, dobio je otkaz od svoje supruge, a onda je lepa Nikol obrazložila zbog čega se odlučila na taj potez.
28.03.2024
13:20
Jedna indijanska glumica ušla je u istoriju nakon što su saopštene nominacije za dodelu Oskara, pola veka nakon što je Marlon Brando dobio da primi prestižnu nagradu Američke akademije nauka i umetnosti zbog načina na koji su se u filmovima prikazivali Indijanci. Govor je na ceremoniji u njegovo ime pročitala pripadnica plemana Apači Sačin Litlfeder.
28.03.2024
09:00
Glumica Nikol Kidman je storijem na svom Instagram profilu oduševila fanove.
27.03.2024
23:59
Hari je odlučan u svojoj nameri, pa je spremam na sve kako bi se susreo sa Vilijamom.
27.03.2024
16:55
Pevač grupe "Magla bend", Vladan Savić, nakon dve godine od razvoda verio je svoju novu izabranicu.
28.03.2024
16:16
Ljuba Aličić je bez zadrške govorio o mladim pevačima.
28.03.2024
16:01
Jovana Jeremić već nekoliko meseci unazad uživa u ljubavi sa biznismenom Draganom Stankovićem, a sada je tokom jednog intervjua govorila o proširenju porodice.
28.03.2024
15:31
Stanojlovićeva uporno odbija da prihvati kraj, a sada joj smeta i Rankovićevo ponašanje posle raskida. O svemu što je tišti požalila se prijateljima.
28.03.2024
14:56
Iako se čini da muzičke zvezde žive životom iz bajke i da im je sve potaman, istina je daleko drugačija, a u prilog tome govori činjenica da se veliki broj pevača tokom nastupa našao u opasnim situacijama, poput Jane, koja je otkrila neprijatnost koju je doživela tokom jedne tezge.
28.03.2024
14:28
U Gornjem Stopanju kod Leskovca izgorelo je stovarište drvne građe. Pet vatrogasnih vozila sa 11 vatrogasaca iz Leskovca uspelo je da lokalizuje veliki požar ali je materijalna šteta velika
28.03.2024
17:19
Ivana i Milivoj Putić Puta, bračni i umetnički par koji poznaje ceo Zrenjanin po mini koncertima koje izvode u centru grada, doživeli su nedavno neprijatnost...
28.03.2024
10:30
U jednom dvorištu u naselju Pojate kod Paraćina svakodnevno šeta dvadesetak crnih lepotica...
28.03.2024
09:30
Žrtvovanje ljudi ili životinja tako što su bili uzidani u temelje ili zidove neke građevine, poznato je od antičkih vremena, a kod nas se najviše pamti po pesmi "Zidanje Skadra".
28.03.2024
07:30
Dečak na krilu oborenog NATO aviona F117 A usred njive u Buđanovcima, čija je fotografija pre 25 godina obišla ceo svet danas ima 29! Zoran Jovanović i dalje čuva naslovne strane novina i kao kroz maglu seća se tih dana svog detinjstva.
27.03.2024
16:04
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.