Informer

11:19 Iće i piće 0

informer.rs | 15. 09. 2017.

ŠTA ZA RUČAK? Piletina s medom i đumbirom

Savršena kombinacija piletine, meda, đumbira i pomomoradže

Sastojci:
sok od dve pomorandže
kašičica rendane pomorandžine korice
1/3 šolje meda
četiri kašičice đumbira u prahu
četiri šnicle pilećih prsa
dve polovine pomorandže za serviranje


U posudi izmešajte sok i koricu pomorandže, med, đumbir i so. Polovinu stavite u manju posudu, a polovinu pomešajte sa mesom u većoj posudi. Ostavite meso da se marinira oko 15 minuta na sobnoj temperaturi. Okrenite ga jednom za vreme mariniranja. Pržite šnicle na malo ulja premazujući ih ostatkom marinade oko šest minuta. Okrenite i nastavite pečenje još desetak minuta. Na kraju na istom ulju propržite kratko i komade pomorandže koje ćete servirati sa mesom. Služite uz grilovano povrće.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]