Pixabay

12:24 Iće i piće 0

24sata.hr/Informer.rs | 26. 09. 2017.

ARGENTINSKI HOT DOG U LJUTOM SOSU! Sigruno nećete odoleti!

Priuštite svom nepcu malo, aromatično iznenađenje, koje savršeno ide uz ove sve hladnije dane!

Sastojci: 2 para kobasica, 2 kifle ili somuna, 2 kašike maslinovog ulja.

Sos: 120 ml maslinovog ulja, 60 ml belog vinskog sirćeta, 4 čena belog luka, 5 kašika slatkog vina, 3 kašike limunovog soka, vezica korijandera i peršunovog lišća, 2 kašike origana, pola čili papričice.

ČIZKEJK SA ŠUMSKIM VOĆEM! Ko je za poslasticu?

Priprema: Kobasice stavite u toplu vodu i kad provre, kuvajte oko 25 minuta. Za to vreme pripremite sos. Oljušten beli luk stavite u blender, dodajte seckano lišće peršuna, korijander i čili papričicu. Sve usitnite, pa pomešajte sa maslinovim uljem, sirćetom, vinom, limunovim sokom i origanom.

Zagrijte tiganj za grilovanje ili električni roštilj. Pecivo koje ste odabrali presecite i polovine poprskajte maslinovim uljem. Kobasice dobro posušite i popecite kratko na roštilju premazanim uljem, dok ne dobiju rumenu koricu.

Obrišite roštilj papirnim ubrusom i popržite peciva sa obe strane. Na dve polovine stavite po dve kobasice, prelijte sosom i poklopite preostalim polovinama peciva. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]