Shutterstock

19:22 Iće i piće 0

Novosti/Informer.rs | 03. 10. 2017.

ZA NESTRPLJIVE DOMAĆICE! "Brzinsko" kiseljenje kupusa!

Ukoliko je potrebno da na brzinu ukiselite kupus, to možete lako učiniti za samo dva do tri dana, ali ne za sarmu. Pošto je ovo "brzinsko" kiseljenje, nemojte da dodajete ni vinobran ni konzervans

Odaberite dve do tri čvrste glavice srednje veličine, sitno ih iseckajte ili odstranite listove, pa ih stavite u plastičnu kofu ili lonac. Prelijte vrelom vodom u koju ste dodali kašiku soli i 2 dl sirćeta, tako da ogrezne. Odozgo pritisnite kupus nekim težim tanjirom ili predmetom. Ostavite da stoji dva dana na terasi i imaćete kiseli kupus kao usred zime.

Ukoliko vam je potreban za samo jedan dan, u navedene sastojke ubacite i komad običnog hleba. Pošto je ovo "brzinsko" kiseljenje, nemojte da dodajete ni vinobran ni konzervans



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]