• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kodbakeugostima.blogspot.rs

11.10.2017

18:52

(VIDEO) ROLAT OD VANILE I ČOKOLADE! Kremast i ukusan!

Recepti

(VIDEO) ROLAT OD VANILE I ČOKOLADE! Kremast i ukusan!

Podeli vest

Biskvitni rolat lagan i penaste kreme

Krema se deli na dva dela, čokolada i od vanila te rolat zaista izgleda fenomenalno kada se iseče na komade. Veoma lako se pravi, a ukus je neopisiv.

Potrebno je:

4 jaja

4 kašike šećera

4 kašike brašna

100 g čokolade

1 vanilin šećer

2 pudinga od vanile

1/2 l mleka

šećer za puding

100 gr maslaca

3 kašike prah šećera

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati brašno, dobro izmešati i ispeći rolat na 200 stepeni C oko 10-15 minuta. Vruć, pečen rolat uviti u foliju i krpu. Skuvati puding u mleku i zasladiti po želji sa vanilin šećerom. Puding dobro ohladiti. Umutiti maslac penasto. Sjediniti maslac sa pudingom  da se dobije kremasta smesa bez grudvica. Čokoladu otopiti.

Podeliti kremu na dva dela u jedan dodati čokoladu, pa dobro izjednačiti. Rolat razviti, premazati čokoladnom kremom preko rolata, a odozgo premazati svetlu kremu. Polako uviti rolat ponovo, zaviti u pek papir i ostaviti 2-3 sata u frižideru da se dobro ohladi. Seći i uživati u savršenom ukusu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija