Public

17:47 Iće i piće 0

novosti.rs/informer.rs | 13. 10. 2017.

RUČAK IZ RERNE: Vegetarijanska mešavina!

Ovaj ručak morate da probate da napravite jer je savršen!

Za 4 osobe potrebno je:

tikvica iseckana na kockice, 3 manje paprike različitih boja iseckanih na manje komadiće, pola iseckane glavice crvenog luka, 400 g iseckanog brokolija, seckana šargarepa, 2 kašičice seckanog timijana, kašika seckanog origana, 2 kašičice iseckanog belog luka, 250 ml supe od povrća, 150 g tofu sira, prstohvat muskatnog oraščića, 300 g krem sira, 12 čeri paradajza presečenih na pola, 50 g rendanog parmezana, maslinovo ulje, so i biber. 

PRIPREMA: 

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U vatrostalnoj posudi pomešajte seckano povrće, timijan, origano, beli luk i nekoliko kašika ulja. Posolite i pobiberite po želji, promešajte i pecite u rerni oko 15 minuta.

U šerpi zagrejte supu od povrća na srednjoj temperaturi, dodajte tofu i krem sir, kuvajte dok se ne rastopi i potom izmiksirajte, pa ponovo zagrejte i umešajte čeri paradajz i pečeno povrće i promešajte.

Puterom podmažite pleh dimenzija 20h20 cm, sipajte pripremljenu mešavinu, pospite parmezanom i pecite u rerni 20-25 minuta



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]