• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

26.10.2017

11:59

(VIDEO) OVAKVA JAJA NIKADA NISTE PROBALI! Doručak iz snova!

Recepti

(VIDEO) OVAKVA JAJA NIKADA NISTE PROBALI! Doručak iz snova!

Podeli vest

Većina ljudi drži se oprobanih recepata za jaja: "na oko", kajgane, omleta... Došlo je vreme da isprobate nešto sasvim novo

Priprema će vam uzeti mnogo više vremena, od uobičajenih recepata za jaja, ali se za ovakvo blaženstvo ukusa vredi pomučiti, pa čak i pripremiti sveže prezle. Pogledajte zašto: 

Pohovana hrskava jaja 

Sastojci:

3-4 šolje prezle (kupovne ili sveže)
Peršun, majčina dušica i ruzmarin
3-4 jaja
Sirće, malo mleka i brašna
ulje za prženje

Priprema 

Ako sami pravite prezlu, stavite tri do četiri kriške u multipraktik. Dodajte grančicu peršuna, ruzmarina i majčine dušice. Posolite i meljite dva do tri minuta, dok ne dobijete fine mrvice. 

Sipajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 10-15 minuta na 180 stepeni Celzijusa. 

Kad se dobro isuše i postanu hrskave, izvadite ih iz rerne i pustite da se ohlade. 

Ako želite, možete preskočiti ovaj korak i iskoristiti kupovne prezle, koje ćete, po želji, pomešati sa malo suvog začinskog bilja. 

Stavite veliku šerpu s vodom na šporet i dodajte kašiku-dve sirćeta i malo soli. Kad voda provri, smanjite vatru i razbijte jedno po jedno jaje u vodu. Čekajte oko 30 sekundi da belance očvrsne, pre nego što dodate još jedno jaje. Lagano mešajte, kako se jaja ne bi slepila. 


Poširajte ih četiri minuta i izvadite iz vode. 

Pustite ih da se ohlade 10-15 minuta. 

Svako jaje pospite brašnom, a onda spustite u mešavinu umućenog jajeta i mleka, a onda u prezle. Onda ponovite proces sa svakim jajetom. 

Tako dvostruko panirano jaje pustite da se "odmori" pet do deset minuta. 


Napunite manju šerpu nekim uljem koje je pogodno za prženje i zagrejte ga. Pržite svako jaje na dva do tri minuta ili do fine zlatno-braon boje. 

Pustite da se ohlade i tapkajte ih papirnim ubrusima 3-4 minuta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija